Ochotníci ze Žatce vyhráli krajskou přehlídku

Iveta Drlíková 2019-06-15 17:20:00

Pohádková inscenace Přadleny, divadelního spolku Opera Žatec, uchvátila diváky i porotu na krajské přehlídce v Novém Boru, která jim tak udělila hned čtyři ceny, včetně té hlavní za představení. Další ocenění pak získaly za ztvárnění přadlen Jarmila Šmídlová, Hana Zeleňaková a Soňa Svobodová, za roli Lidušky Radka Jandíková a Jaroslav Wagner za scénář a režii vítězné hry. „Všichni z toho máme velkou radost. Určitě ale také pořádnou dávku nadšení do dalšího snažení. V Boru se nám hrálo výborně. Reakce z publika byly bouřlivé, smích hlasitý a ještě po představení nás chodili kolegové ochotníci chválit. Dostali jsme i pár nabídek na hraní v dalších městech. To jsme vážně nečekali a jsme za to moc rádi,“ říká Jaroslav Wagner.

Již 37. ročník krajské divadelní přehlídky amatérských souborů „Dospělí dětem“ proběhl poslední květnový víkend tradičně v novoborském divadle. Jak již název napovídá, program se orientoval především na dětské publikum. Kromě žatecké Opery, která zde vystupovala poprvé, se během tří dnů zdejšímu publiku představili například ještě ochotníci z Kladna, České Lípy, Rumburku nebo Hodkovic. Jejich výkony sledovalo jak zaplněné hlediště, tak ostřížím zrakem i odborná porota, která vítězné Opeře Žatec vystavila rovněž doporučení na listopadovou národní přehlídku Popelka v Rakovníku. „Porota nás doporučila, ale opět to bude na programové radě celostátní přehlídky, jestli se rozhodne nás do svého programu zařadit,“dodává J. Wagner.   

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video