Garden party s bramboráky a silnými stroji

Ota Schnepp 2019-06-22 05:35:00

MAŠŤOV (otys) — Tradiční předprázdninová Garden party se konala v neděli 9. června v Dětském domově v Mašťově. Pozvaní přátelé, partneři, sponzoři i bývalí zaměstnanci či dnes již dospělí obyvatelé domova se ovšem tentokráte sešli netradičně na hřišti v areálu domova. Připraveno bylo posezení a občerstvení pro místní i hosty, jemuž dominovaly zámecký bramborák a různé druhy grilovaných klobás. Nechyběl ani doprovodný kulturní program.

„Máme to nahoře poněkud rozkopané a slavnost se jako zahradní alespoň odehraje uprostřed zeleně. Navíc mám připravené překvapení, které by se asi na prostranství před naším zámkem nevešlo,“ vysvětlil ředitel domova Zdeněk Šimek.

O zábavu se opět tradičně postaraly taneční soubor RADON při ZŠ Radonice a také samotní obyvatelé dětského domova.

A pak to přišlo…

… respektive přijelo, a to patnáct silných motorek různého „kalibru“ i vzhledu a na nich téměř dvacítka nových přátel mašťovského dětského domova. „Vzpomněl jsem si, že jeden z mých spolužáků z vysoké školy je vášnivým motorkářem. Tak jsem mu zavolal, jestli by nedal dohromady nějakou partu, která by se chtěla projet a pokochat krásnou doupovskou krajinou a zároveň našim dětem ukázat své stroje. Neviděli jsme se přitom devět let a jsem moc rád, že se mu to povedlo,” kvitoval Zdeněk Šimek.

Jeho bývalý spolužák Libor Paulis k tomu dodal: „Kdyby si vzpomenul dříve, mohlo nás být i dvakrát, možná třikrát tolik. Jinak jsme z různých motorkářských klubů, například z Prahy, Jesenice, Karlových Varů a Neratovic. Dali jsme se dohromady přes facebook.” Na první pohled drsoni, ale i drsoňky na silných strojích tak ukázali, že i motorkáři mají srdce na správném místě, když jde o děti (a mnohdy nejen o ně).

Foto:  Silné stroje si obyvatelé dětského domova mohli nejen osahat, ale dočkali se i povození. Foto: Ota SCHNEPP

Napsal(a): Ota Schnepp

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video