Na Husitském náměstí dojde k výměně vodovodu a kanalizace

Redakce 2019-06-22 14:00:00

K výměně poruchové vodovodní řady a nevyhovující kanalizace pro téměř stovku napojených obyvatel dojde na Husitském náměstí. Severočeská vodárenská společnost (SVS) zde zahájila investiční akci, která bude dokončena do konce srpna. Město Žatec následně plánuje provést obnovu povrchu.

V lokalitě Husitského náměstí se nachází 290 metrů dožilých a poruchových vodovodních řad a 87 metrů nevyhovující kanalizace. Potrubí vodovodů v jednom z úseků bylo dokonce uvedeno do provozu před více než šedesáti lety. Kanalizace je tvořena úsekem potrubí z roku 1970. Kamerové prohlídky potrubí prokázaly degradaci materiálu nad padesát procent. Z těchto důvodů se rozhodla SVS o provedení rekonstrukce.

Pro novou kanalizaci bude použito potrubí z kameniny, součástí stavby je i rekonstrukce čtyř kanalizačních šachet. Pokládka kanalizace proběhne v otevřeném paženém výkopu. Pro nový vodovod bude použito potrubí z tvárné litiny. V celé délce (kromě úseku na mostě) bude rekonstrukce prováděna v otevřeném výkopu.

Rekonstruované vodovodní řady budou při rekonstrukci odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou bude zajištěno provizorním povrchovým vodovodem.

Stavba, jejímž investorem je Severočeská vodárenská společnost byla zahájena 13. června a dle smlouvy má být stavba dokončena nejpozději 31. srpna 2019.

Výměna vodovodu a kanalizace na Husitském náměstí v Žatci je jednou z více než třiceti staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Louny v celkovém objemu investic 174,5 milionu korun.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video