EkoDen přinese zamyšlení nad ekologií zábavnou formou

2019-06-26 10:28:26

CHOMUTOV (r) — Ještě než si děti ve škole rozdají vysvědčení a vydají se za prázdninovými dobrodružstvími, mohou se neotřelou formou dozvědět důležité věci z oblasti ekologie. Letošní EkoDen odstartuje v atriu Chomutovské knihovny ve čtvrtek 27. června od 15 hodin.

EkoDen je určen všem věkový kategoriím. Pozvání na akci přijalo hned několik celorepublikově známých ekologických jmen. Vystoupí například kluci Radek a Jirka s kampaní #NEPETUJ, kteří během loňského léta dokázali svým letním ECO songem „Léto bez plastů“ pobláznit většinu mladých lidí, kteří pak podvědomě začali přemýšlet o tom, jak sami mohou ovlivnit snižování produkce plastových obalů. Dalším významným hostem je Jana z českého blogu o životě bez odpadu Czech Zero Waste. Jana má na akci připravenou interaktivní přednášku s následným workshopem, kde se dozvíte, proč je dobré proti odpadu bojovat, či o čem bezodpadový životní styl je a jak Vám může pomoci bezodpadová pyramida k tomu, abyste mohli chodit s košem méně často.

V závěru programu se v chomutovském atriu rozhoří diskuze Institutu cirkulární ekonomiky takzvané Buzz talks, na téma plýtvání jídlem. K ní je vždy přizvána odborná, ale i laická veřejnost. Celé odpoledne bude v atriu knihovny k dispozici pestrý program s ekologickou tématikou. Společnost EKO-KOM přiveze pro děti Tondův svět třídění a recyklace, kde si budou moci zkusit složit odpadové maxi domino a puzzle a mnoho dalšího. Na akci bude také Zoopark Chomutov s praktickou ukázkou kompostování a Technické služby města Chomutova, které budou mít stanoviště situováno ve svém infocentru na náměstí 1. máje. Tam si budou moci nejen děti na fotografiích prohlédnout, o co všechno se Technické služby starají. Návštěvníci budou mít možnost vyzkoušet správně vytřídit odpad, nebo vyluštit labyrint. K vidění budou i výrobky vyrobené z recyklovaných materiálů. Ekologické tvůrčí dílny pro děti i dospělé zajistí Chomutovská knihovna společně s Dobrovolnickou organizací ADRA, zde si budou všichni moci vytvořit praktický výrobek z odpadového materiálu. Akce je realizována za finanční podpory statutárního města Chomutova a vstup na akci je zdarma.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video