Personální situace na „osmičce” je vyřešena, chybí jen jeden učitel

Lucie Steklá 2019-07-02 15:11:00

Louny (lus) Personální situace na Základní škole Školní v Lounech je z větší části vyřešena. Vedení školy chybí sehnat již jen učitele českého jazyka pro druhý stupeň. Situaci ve škole i přesto prověří Česká školní inspekce a také inspektorát práce. Výpověď ke konci školního roku podalo sem pedagogů.

V současné době je situace taková, že škole chybí pro příští školní rok učitel českého jazyka na druhém stupni, v současné době má ředitelka dva zájemce s aprobací matematika-fyzika. Učitelé pro první stupeň jsou již zajištěni.

Na vysoký počet výpovědí učitelů „osmičky“ v Lounech upozornili radnici rodiče žáků, kteří sepsali petici. Tu se 147 podpisy doručili na radnici. „Dnes dopoledne jsme požádali ředitelku školy o sdělení aktuálního stavu. Bylo nám řečeno, že za odcházející pedagogy je plná náhrad a první stupeň je personálně obsazen. Během následujících týdnů musí ředitelka zajistit učitele českého jazyka,“ uvedl na jednání zastupitelstva minulé pondělí starosta Pavel Janda. V mezidobí, kdy se o situaci vedení města dozvědělo, což bylo koncem května, a zasedáním zastupitelstva, se dvakrát sešla školská rada.

Vedení města Loun, coby zřizovatel zařízení, obdrželo petici zástupců žáků ZŠ Školní Louny se žádostí o „prověření činnosti školy, případně odvolání vedení školy“, dále informaci o stavu ve škole od ředitelky Věry Benešové a zápis schůze školské rady. „Na základě výsledku jednání odbor školství, kultury a sportu podal podnět České školní inspekci k provedení kontrolní inspekce a také se obrátil na Oblastní inspektorát práce pro Ústecký kraj s žádostí o provedení kontroly v oblasti pracovněprávních vztahů ve jmenované základní škole,“ řekl starosta Loun.

Vše je odrazem a reakcí na petici, výpovědi učitelů i poptávku na řešení situace ve škole ze strany rodičů.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video