Děti z mateřských školek vyrazily za zážitky a zábavou

2019-07-03 08:55:29

REGION — Konec školního roku je spojen s výlety za zážitky a zábavou. Děti z chomutovské mateřské školky Abeceda využily nabídky Pohádkového týdne na zámku Nový Hrad v Jimlíně. Výlet byl příjemný, počasí přálo a organizace pořadatelů na zámku byla na jedničku. V krásném sále jsme se podívali na pohádku O vykutáleném štěstí, ve které se všichni opět přesvědčili o tom, že lenost se nevyplácí.

Děti si pak prohlédly komnaty zámku — ložnice princezen, lovecký salónek i komůrku pro mnicha. Také jsme se podívali do dračí sluje s drakem, který cenil zuby.

Na exkurzi do Měděnce v Krušných horách vyrazily děti z mateřské školky Kopretinka. Ty se zde setkaly se členem horské služby Jaroslavem Sauerem ml. Pro děti byla připravena dráha, která byla tematicky zaměřená na práci horské služby. Děti si vyzkoušely prvky slaňování, pohyb v náročném terénu a vyprošťování zraněného. Pro malé záchranáře byla nejzábavnější ukázka čtyřkolky a rolby. Dopoledne děti zakončily piknikem v přírodě, s opékáním buřtíků. Při nádherném výhledu na České středohoří mohly děti dohlédnout až na horu Říp.

Text a foto: Tereza Šafaříková MARŠÍKOVÁ a Naďa RANDÁČKOVÁ (redakčně upraveno)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video