Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-07-11 18:45:00

Autorské čtení K. Folprechtové, oslavy 730 let obce Očihov, Blažimské Eldorádo, perucký Plutofest, hudba v podloubí, Hudební léto U orloje, Kinematograf bratří Čadíků v Žatci, volejbalový turnaj v Blatně... - máme pro vás plno kulturních tipů!

ŽATECKO

PÁTEK 12. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Avengers: Endgame – speciální prodloužená verze filmu. Ve 21.30 hod.

Žatec, nám. Svobody: Busking v podloubí – hudba ulice #4. Stavte se a pozvěte svoje přátele! Pouliční umění je jednou z činností, které přináší oživení do měst, kde se vyskytuje. V Žatci se oficiální premiéra uskuteční už tento pátek. Od 16 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

SOBOTA 13. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Bohemian Rhapsody. Ve 21.30 hod.

Liběšice u Žatce: Památka sv. Jindřicha a Kunhuty – mše sv. V 8 hodin.

Žatec, městské koupaliště: 5. Letní víkendový trénink Sakura Karate-do Žatec. Od 13 hod.

Blažim, fotbalové hřiště: Blažimské Eldorádo – soutěžní den. Hlavní soutěže o hodnotné ceny, od 20 hodin k poslechu a tanci bude hrát Sortiment, celý průběh soutěží bude moderovat Vlasta Vébr a DJ Kůča. Od 13 hod.

Žatec, restaurace U Orloje: Hudební léto U Orloje – koncert kapely Yentac. Začátek v 18.30 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Black & White. Od 21 hod.

NEDĚLE 14. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Uzly a pomeranče. Ve 21.30 hod.

Náměstí Svobody v Žatci: Kinematograf bratří Čadíků - promítání filmu Čertí brko. Vstupné dobrovolné. Od 22 hodin.

Farní obvod Liběšice: 15. neděle v mezidobí – mše svatá v 10 hodin v Liběšicích, v 15 hodin v Domoušicích, v 17 hodin v Pnětlukách.

LOUNSKO

PÁTEK 12. ČERVENCE

Kino Svět Louny: Spider – Man: Daleko od domova – 3D dabing. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Kořist – horor. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Tajný život mazlíčků 2 – 3D. Také v sobotu. V 15 hod.

Mrtví neumírají – Světová premiéra. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: Ženy v běhu – romantická komedie. V 19 hod.

Oblastní muzeum Louny: Vernisáž výstavy Panenky ze sbírky Věry Venčigrochové obohacena třemi workshopy. Od 17 hod.

Zahradní restaurace Černý kůň Louny: Zahradní slavnost – Vítkovo kvarteto. Papežové českého rocku popřejí restauraci k 21. narozeninám. Od 20 hod.

SOBOTA 13. ČERVENCE

Kino Svět Louny: Tajný život mazlíčků 2 – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Willy a kouzelná planeta 3D. Také v neděli. Ve 13 hod.

Počedělice: Sýkorovy Počedělice 2019 - Sýkorova Ohře - tematická exkurze podél řeky s několika zastaveními na místech, kde Zdeněk Sýkora maloval. Trasa: Počedělice - Obora - Počedělice (asi 4 km), sraz na návsi v 10 h., návrat nejpozději ve 13 h. Slavnostní odpoledne - od 15 hodin - výstavy Krajinou Zdeňka Sýkory a Počedělice v čase minulém, Počedělice na obrazech a fotografiích (motiv řeky Ohře v Počedělicích). Od 10 hod.

Centrum zdraví Gnoze Louny: Kurz malby na plátno - Stačí jen přijít. Výtvarné potřeby jsou pro vás připraveny, plátno v ceně (550 Kč). Od 10 do 14 hod.

Vernerův mlýn Brloh u Loun: Rozšířené prohlídky technologie mletí žita obohacené o ukázku chodu mlýnských strojů. Od 15 hod.

Park Louny: Jak Uhlíř Skoumal Svěrák aneb Televize Věž uvádí! První autorské dílo Divadla Věž, jehož podstatnou část tvoří písničky od skladatelů Jaroslava Uhlíře, Petra Skoumala a textaře Zdeňka Svěráka. Od 16 hod.

Zámecký park Peruc: 15. ročník hudebního festivalu Plutofest – Gaia Mesiah rock Praha, AC/DC Czech revival, Wishmasters gotick rock, Jamaron pop rock, Hlahol teplický rock, Idio & Idio punk rock, Potěr chomutovský rock. Od 16 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Naši furianti - Veselohra o útrapách venkova v nelehké době. Česká divadelní klasika vytuněná dotacemi z EU, prodejními akcemi a největšími furianty našich dějin. POZOR! V průběhu představení jsou použity stroboskopické světelné efekty, které mohou u osob se zvýšenou citlivostí vyvolat zdravotní potíže. Vstupné: 100 Kč, prodej na místě. Od 20 hod.

NEDĚLE 14. ČERVENCE  

Oblastní muzeum Louny: Výroba nábytku pro panenky – z workshopu si návštěvníci odnesou vlastnoručně vyrobený nábytek pro panenky či jiné mazlíčky. Od 10 do 17 hod.

Park Louny: Lounská křídlovka – festival dechovek, vystoupí Krajanka, Lounská třináctka, hostem lidový vypravěč Franta Uher. Od 15 hod.

Vernerův mlýn Brloh u Loun: Rozšířené prohlídky - technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku sekernického veřtatu. Od 15 hod.

Zámek Pátek: Otevřeno – nová výstava. V sobotu a neděli od 10 do 16 hod.

Kostel sv. Markéty v Kroučové: Mše ke cti sv. Markéty. Od 15 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 12. ČERVENCE

Obecní knihovna Lubenec: Autorské čtení Kristiny Folprechtové – výtvarnice a spisovatelky, která představí novou knihu pohádek a pověstí z kraje pod Čertovkou Dejmalka. Srdečně zve SOS Lubenec. V 18 hodin.

Letní kino Podbořany: Po čem muži touží. Ve 21.30 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: V červenci jsme tu pro vás pátky a v sobotu jedeme open air na vnitřní zahrádce Magic baru (areál Bílé Růže) – DJ A 75. Od 21 hod.

SOBOTA 13. ČERVENCE

Sportovní hřiště Blatno: Volejbalový turnaj - 7. ročník volejbalového turnaje v Blatně, který organizuje Renata Braunová, po ukončení turnaje taneční zábava pod širým nebem. Od 10 hod.

Fotbalové hřiště Podbořanský Rohozec: Rohozec Cup 2019 - 9. ročník turnaje v minikopané o putovní pohár starosty obce, večer rocková zábava, o občerstvení se postará hospoda Na kopečku. Od 10 hod.

Město Vroutek: Memoriál Zdeňka Kováře ve fotbale – v areálu FK Vroutek. Od 10 hod.

Obec Očihov: Oslavy výročí 730 let obce Očihov – všichni jste srdečně zváni. Bohatý program pro malé i velké. Občerstvení je samozřejmostí. Od 14 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: V sobotu jedeme open air na vnitřní zahrádce Magic baru (areál Bílé Růže) – DJ Kopys. Od 21 hod.

NEDĚLE 14. ČERVENCE

Skytaly, kostel sv. Markéty a u vjezdu do Skytal: Poutní mše a slavnostní svěcení - Tradiční mše sv. ke cti sv. Markéty v kostele a po mši cca v 17 hodin slavnostní svěcení nově opravených božích muk. Od 15 hod.

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video