Do Jimlína, Postoloprt a Židovic přijede oblíbený kinematograf

Lucie Steklá 2019-07-13 09:03:00

Lounsko (lus) Na třech místech Lounska máte v následujících dnech možnost navštívit kino pod širým nebem. Do Jimlína, Postoloprt a Židovic u Libčevsi zavítá oblíbený Kinematograf bratří Čadíků. Někam tradičně a po několikáté, jinam poprvé. Pod širým nebem se budou promítat filmy české filmy Čertí brko, Hastrman, Chata na prodej a Po čem muži touží. Výtěžek ze vstupného jde, stejně jako každý rok, na charitu.

První zastávkou kinematografu na Lounsku je malá vesnička u Libčevsi Židovice, kde se bude po tři večery promítat už od soboty 14. července. Kinematograf Bratří Čadíků se vůbec poprvé zastaví v jezdeckém areálu v Židovicích. V neděli zájemci uvidí pohádku Čertí Brko, v pondělí 15. komedii Po čem muži touží a v úterý 16. thriller Hastrman. Parkování a občerstvení v areálu je pro návštěvníky zajištěno.

Posedmé přijede kino pod širé nebe do areálu zámku Nový Hrad v Jimlíně. Od čtvrtka 18. do neděle 21. července, vždy v půl desáté večer, mohou návštěvníci pod širým nebem na prvním zámeckém nádvoří shlédnout čtyři české filmy a podpořit tím dobrou věc. Dobrovolné vstupné poputuje na charitativní účely. Návštěvníkům kinematograf postupně nabídne filmy Hastrman, Po čem muži touží, Chata na prodej a Čertí brko.

Do nedalekých Postoloprt kino na kolečkách zavítá od pondělí 22. do čtvrtka 25. července. Před promítáním v zámeckém parku místní kulturní zařízení připravuje vždy hudební vystoupení skupiny A Bag of Potatoes. Také tady zájemci o kino uvidí čtyři české filmy, vstupné je samozřejmě dobrovolné.

Kinematograf bratří Čadíků je společností s pětadvacetiletou historií, která má vybudovanou pozici oblíbeného a široce vyhledávaného kulturně-filmového charitativního projektu. Hlavní náplní činnosti společnosti je projekt Filmové léto, v jehož rámci se v letních měsících rozjíždějí do desítek měst v Česku i Slovensku projekční vozy vybavené projektory, které zde po několik dnů promítány především české filmy. Vstupné na projekce v České republice je dobrovolné. Díky podpoře partnerů a sponzorů je možné pokrýt náklady spojené s provozem, a tak může být vstupné každoročně věnováno na dobročinné účely.

Od roku 1998 jsme pro nadace Kapka naděje, Pomozte dětem, Archa Chantal, Akce cihla, Dar Života, Konto BARIÉRY, Masarykův onkologický ústav v Brně, Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně, Nemocnici Na Homolce a v loňském roce pro povodněmi postižené město Hrádek nad Nisou získali více než 5 550 000 korun.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video