Louny mají od pondělí nové vedení

Pavel Macák 2012-02-16 00:08:00

Louny – Snad nebude „třináctka” v pondělním datumu, kdy se v Lounech uskutečnilo desáté zasedání zastupitelstva města, číslem nešťastným pro nové koaliční uskupení a hlavně pro Louny. Novoroční rozhodnutí o rozpadu seskupení Občanské demokratické strany, ČSSD a Koalice pro Louny (KDU-ČSL a Strana zelených) v tomto městě zamíchalo politické karty. Nová pravostředová koalice, pro kterou se rozhodli zastupitelé za ODS, TOP 09, Unie pro sport a zdraví a KpL, se sjednotila na odvolání starosty Jana Kernera (ODS) a místostarosty Pavla Csonky (ČSSD).

V úvodu jednání složila slib člena zastupitelstva Edita Hořejší (ODS), která nahradila odstoupivší Janu Benešovou a první náhradnici Štěpánku Slezákovou. Schválen byl volební řád a volební komise a z funkce místostarosty byl odvolán Pavel Csonka. Na tuto uvolněnou funkci pak sedmnáct hlasů nové koalice zvolilo Editu Hořejší.
Následně podal rezignaci na funkci starosty Jan Kerner a poděkoval vše, se kterými po dobu 22 let spolupracoval ve funkci tajemníka MÚ a starosty. Do čela města byl navržen a schválen Radovan Šabata (Unie pro sport a zdraví).
Tři zastupitelé za ČSSD rezignovali na členství v radě města a nová koalice  navrhla a zvolila za ně nové radní. Za ODS bude tedy v radě Edita Hořejší, Bohumil Kurka a Miloslav Bouda, z Unie pro sport a zdraví Radovan Šabata a Jan Červa, z TOP 09 Michal Kučera a Alexandra Suková a z Koalice pro Louny Tomáš Chaloupek a Michal Pehr. Na funkci předsedy finančního výboru rezignoval Michael Straka (ČSSD) a na jeho místo byl  navržen a zvolen Michal Kučera (TOP 09), který navrhl nové složení komise, ve které nejsou žádní jiní zastupitelé města, ale především ekonomičtí odborníci. Zastupitel Jaroslav Zíval (KSČM) sice v úvodu jednání požadoval i odvolání kontrolního výboru, ale jeho návrh nebyl vyslyšen a tak tento výbor zůstává beze změn, včetně toho, že Zíval bude dál ve funkci předsedy.
Zastupitel Jan Kerner byl následně pověřen zastupováním města ve společenství Euroregion Krušnohoří a Destinační agentuře Dolní Poohří.
Starosta Šabata a za jeho nepřítomnosti místostarostka Hořejší byli delegováni jako zástupci města do a.s. Severočeská vodárenská společnost a Regionální rozvojové agentury.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video