Letní rytířská slavnost ve Stekníku

2019-08-01 10:08:00

První srpnová sobota bude na zámku Stekník ve znamení akce Letní rytířská slavnost. „Návštěvnici v odpoledním programu uvidí rytířské souboje a klání a také sokolníka a jeho dravce, nebo si poslechnou dvě hudební vystoupení. Akci mohou samozřejmě využít i k prohlídce zámku, a to například i nového prohlídkového okruhu s názvem Reprezentační a soukromé prostory. Ten připomíná osudy rodiny švýcarského konzula Gerolda Déteindre, která zámek vlastnila v letech 1907–1949. Těšit se tak můžete na interiéry soukromých salonů v západním křídle a také na reprezentační prostory sala terreny v přízemí a hlavního sálu v patře zámku. Součástí trasy je také zámecká kaple Navštívení Panny Marie,“ říká k programu kastelánka Jana Zajíčková.

Rytířské slavnosti na nádvoří zámku Stekník začínají v sobotu 3. srpna ve 13 hodin vystoupením skupiny Tarabanka, která hraje lidovou hudbu. O půl hodiny později proběhne slavnostní zahájení nové výstavy historických pohlednic obce a zámku v zahradním sklepení. Dále se v programu, který konči v 17 hodin, představí sokolník se svými dravci, dvakrát skupina historického šermu Vítkovci nebo ještě folková kapela Citovka. „Rytířská vystoupení začínají v 14,40 a 16,30 hodin. Začátky prohlídek zámku vždy v celou hodinu, a to od deseti do šestnácti. Parkovat mohou lidé na návsi. Zajištěno bude i občerstvení“ dodává ještě kastelánka.           

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video