Nemocnici podpisem podpořilo skoro deset tisíc lidí

Veronika Salášková 2012-02-17 00:05:00

Žatec – Podpisovou akci Antimemorandum, která požaduje zachování gynekologicko-porodnického oddělení a pediatrie žatecké nemoc-nice, už podepsalo téměř deset tisíc lidí. Za nemocnici se postavili i sdružení měst. Plánují ji podpořit také politici. Podpisem Antimemoranda dávají občané najevo, že nesouhlasí s rozhodnutím zdravotních pojišťoven vypovědět a neprodloužit smlouvy po skončení letošního roku gynekologicko-porodnickému oddělení a pediatrii v žatecké nemocnici. A požadují jejich zachování. Zatím se jich na archy podepsalo téměř deset tisíc. Ti, kdo tak ještě neučinili a chtějí nemocnici podpořit, mají šanci do konce února.

„Domluvili jsme se s ředitelem nemocnice Čestmírem Novákem, že tuto akci necháme doběhnout do konce února. Poté budou všechny podklady zaslány na Asociaci českých a moravských nemocnic, která je jedním z hlavních organizátorů podpisové akce Antimemoranda,“ řekl místostarosta Jan Novotný. Antimemorandum lze podepsat na žatecké radnici, v nemocnici, nebo i na obecních úřadech obcí na Žatecku.
Akci svými usneseními podpořil i Euroregion Krušnohoří, jeho rada se postavila za to, aby současný rozsah zdravotnické péče v žatecké nemocnici zůstal zachován jako důležitý prvek zdravotní péče v okrese Louny. Stejné usnesení přijalo i Severočeské sdružení obcí. Obě tato sdružení obsahují celou řadu zástupců velkých měst z Ústeckého kraje. Jako právnická osoba se připojilo i město Žatec.
„Máme ale signály, že i poslanci a senátoři z našich a přilehlých obvodů se za naší nemocnici chtějí postavit,“ dodal Novotný.
Další jednání se zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny proběhnou až po odevzdání podpisových archů. „Spolu s podporou Asociace českých a moravských nemocnic, s podporou Antimemoranda, s podporou politiků tady z regionu se pak vyrazí do dalšího boje,“ nastínil následující postup místostarosta.
Žatecká nemocnice je v současné době jediná fungující v celém okrese Louny. V loňském roce proběhlo na jejím gynekologicko-porodnickém oddělení 500 porodů a 1230 operací. Počet potenciálních pacientů této nemocnice je vyšší než 80 tisíc.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video