Sportem vzpomněli na kamarádku a podpořili onkologické oddělení

Lucie Steklá 2019-09-04 10:23:00

Sto šedesát tisíc pro onkologii. Čtvrtý roční charitativní akce na památku kamarádky, kolegyně a členky sportovního spolku Befit Louny, Petry Hézlové proběhl v sobotu na lounském letním cvičišti.

 „Protože máme srdce na správném místě a partu nadšených lidí, i letos pokračujeme. Děkujeme všem, kteří se připojili k našemu projektu, který pomáhá usnadnit život těm, kteří potřebují pomoc a kvalitní lékařskou péči,“ vzkázali pořadatelé Memoriálu Petry Hézlové. Výtěžek akce je totiž každý rok věnován na podporu Onkologie Chomutov. Akci pořádá spolek Befit Louny ve spolupráci se sdružením Běh o život, který je projektem Míry Kaliny. Ten sám po onkologickém onemocnění každý rok pořádal běh napříč republikou a jeho výtěžek věnoval také chomutovské onkologii. Že jsou lidé v Lounech štědří, se v sobotu potvrdilo, neboť výtěžek z charitativní akce činil 160 470 korun. Jedná o sto tisíc korun více, než v roce loňském, kdy se podařilo vybrat šedesát tisíc, předloni to bylo třicet tisíc. Symbolický šek pořadatelé Memoriálu Petry Hézlové na konci sportovně zábavného dne předali Martině Chodacké, primářce onkologického oddělení chomutovské nemocnice. Během odpoledne se v areálu letního cvičiště uskutečnilo několik sportovních i zábavných bloků, nezapomnělo se ani na děti, které si mohly zkusit dětskou zumbička s Niki.


Zumba s Pájou, Lůcou, Niki a Andy. Celý memoriál se nesl ve sportovním duchu. Návštěvníci si mohli vybrat z nabídky lekcí a sportů: běh sedmikilometrového okruhu, třicet kilometrů na kole, fitness lekce Bodyfit, Tabata, Strong, taneční lekce Zumby (na snímku předcvičuje Pája Šedivá) a závody Kočárkobiku – maminek s dětmi v kočárcích. Pro děti byl připraven parkourový workshop, dětské tancování, skákací hrad, malování na obličej, mohli si vyzkoušet virtuální realitu, nebo Xbox simulátor Formule 1. 


Bodyfit s Helčou. Součástí programu sobotní charitativní akce bylo cvičení s Helenou Šusovou (na snímku uprostřed). Hodinová lekce bodyfitu dala zúčastněným zabrat, nikdo se nevzdal, ač to v horkém sobotním odpoledni nebylo lehké. Akce podporuje onkologické oddělení chomutovské nemocnice. „Díky našim příspěvkům došlo na oddělení Onkologie Chomutov k rekonstrukcím a úpravám oddělení, aby se zde pacientům lépe žilo v čase kdy jsou hospitalizováni,” řekli pořadatelé. 

Sedmikilometrový běh. Výběh běžců ve spolupráci se sdružením Běh o život byl čtvrt hodiny po zahájení akce. V průběhu všech sportovních akcí a lekcí návštěvníci, kteří se aktivně neúčastnili, mohli fandit sportovcům nebo si zakoupit lístky do tomboly, která byla v letošním roce díky generálním partnerům a sponzorů nadupaná. Hlavní výhrou bylo jízdní kolo, šperk s diamantem, nebo např. poukaz na vyhlídkový let vrtulníkem.

Cyklistický okruh pod vedením Avzo Raná. Na cyklistickou, zhruba třicetikilometrovou, vyjížďku se vydaly desítky zájemců pod vedením cyklistů z týmu Avzo Raná. 

Vydařené ukončení prázdnin na lounském koupališti. Krásné počasí, bohatý program a perfektní nálada. To bylo sobotní symbolické rozloučení na lounském koupališti s názvem Ahoj prázdniny. Odpoledne připravila Správa sportovních zařízení města Louny a největší zájem byl o aquazorbing a paddleboard. Nechyběla ani velká nafukovací skluzavka, malování na obličej a další vodní atrakce a sportovní soutěže. Opravdu vydařené odpoledne. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video