Vlaky by se na trať Hřivice – Domoušice měly vrátit začátkem listopadu

Jarka Cibulková 2019-09-25 12:34:52

Lounsko (caj) Zpoždění nyní nabírají vlaky na trati Most – Rakovník, důvodem je rekonstrukce kolejí, ale především objížďky díky opravám na železničních přejezdech. Trať je od 17. května uzavřena mezi zastávkami Hřivice – Domoušice kvůli vykolejení nákladního vlaku. Výluka trati je naplánována do konce října.

Opravné práce provádí od 27. července do prosince letošního roku firma Strabag Rail a náklady vyšplhají na 126 milionů korun. „Hlavním účelem opravných prací je odstranění propadu rychlosti ze současných 50km/h na 70km/h. Práce zahrnují obnovu železničního svršku a spodku, opravu odvodnění, opravu železničních přejezdů a úpravu zabezpečovacího zařízení vyvolané změnou traťové rychlosti,“ řekla nám Nela Friebová, tisková mluvčí Správy železniční dopravní cesty. Na trati v rámci akce proběhne i oprava mostních objektů mezi stanicemi Hřivice – Domoušice, kterou zajišťuje litoměřická firma Chládek a Tintěra.

V rámci opravných prací jsou naplánovány uzavírky železničních přejezdů. První se začal rekonstruovat železniční pře-jezd v Konětopech u vlakového nádraží, toho se objížďka netýká. Do 25. září a po-té od 29. 9. do 14. 10. je uzavřen železniční přejezd v Solopyskách. Tady je do budoucnosti počítáno i s demolicí výpravní budovy a zastávka bude přemístěna blíže k přejezdu na Domoušice. „Přemístění zastávky Solopysky blíže k přejezdu je projekčně připravováno, následně bude zahájen ve spolupráci s Drážním úřadem schvalovací proces na pře-místění zastávky. V letošních stavebních pracích se přesun zastávky již stihnout nedá, předpokládáme ve vhodné výluce v roce 2020,“ doplnila mluvčí. Ve stejnou dobu bude uzavřen i přejezd v lese mezi obcemi Solopysky a Domoušice. Výlukový autobus tedy jede z Konětop do Solopysk, zpět do Konětop a přes Pnětluky do Domoušic. Poslední se uzavře i přejezd přes železniční trať mezi obcemi Domoušice a Pnětluky (26. – 28. září a 15. – 18. října).



Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video