Hygienici zavřeli Asijské bistro

Tomáš Skřipský 2019-10-02 14:24:00

CHOMUTOV (tos) — Do problémů s hygieniky se včera (1. října) dostalo Asijské bistro v chomutovské ulici 28. října. Kontroloři, kteří provozovnu navštívili, zjistili, že v ní není zásadním způsobem dodržována provozní hygiena ani není prováděna dostatečná sanitace provozu.

„Za a pod technologickým vybavením byla zjištěna znečištěná podlaha a znečištěné stěny mastnotou, na stropech pavučiny a černá plíseň kolem oken. Koš na odpad byl silně znečištěn. V době kontroly bylo zjištěno skladování vzájemně neslučitelných potravin. V provozovně nebyly dodržovány předpisy pro potraviny, pokud jde o jejich uložení, ochranu před kontaminací, udržování stanovených teplot, které zabezpečí jejich zdravotní nezávadnost,“ uvedlo chomutovské pracoviště oddělení hygieny výživy na webu Krajské hygienické stanice (KHS).  Hygienici bistro s okamžitou platností zavřeli až do odstranění všech nedostatků a majiteli uloží finanční postih. Podrobnosti o kontrole najdete v Nástupu č. 40, který vyjde ve středu 9. října. 

Foto: oddělení hygieny výživy KHS

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video