Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-10-04 09:02:00

Den architektury v Lounech a Žatci, Jablečný den v Krásném Dvoře, Medovinobraní v Pátku, ponocování v žatecké knihovně, noční pochod z Koštic na Házmburk, šipkový turnaj v Blatně, drakiády v Ročově a Petrohradě, koncert ve Velké Černoci - je toho mnohem víc. Tady naše tipy.

ŽATECKO

PÁTEK 4. ŘÍJNA

Digitální kino Žatec: Roman pro pokročilé – komedie. V 17.30 hod.

To: Kapitola 2 – thriller. Ve 20 hod.

Žatec, Poradna pro náhradní rodinnou péči: Práce se strachem o svěřené dítě – vzdělávací setkání, lektor Miroslav Jan Šramota, hlídání dětí s volnočasovým programem bude zajištěno v DDM. Od 15 do 18 hod.

Městská knihovna Žatec: Komiksová noc v knihovně - pro registrované čtenáře ve věku od 6 -14 let pořádáme opět další nocování v knihovně. Tentokrát na téma - komiks. Kostým s sebou. Od 19 hod.

Liběšice u Žatce: Mše sv. V 8 a v 17 hodin v kostele, od 16 hodin Poutníčkův klub pro děti.

KD Moskva Žatec: Taneční kurzy – 3. lekce. Od 18.30 hod.

Tulipán Žatec: Black & White – hudební večer. Od 21 hod.

SOBOTA 5. ŘÍJNA

Digitální kino Žatec: Playmobil ve filmu – animovaný dobrodružný film. V 15 hod.

Přes prsty – sportovní komedie. V 17.30 hod.

Národní třída – česko - německý film. Ve 20 hod.

Žatec Mládí – Jezeří: Bohémská naučná turistika Jezeří - Autobusový výlet s naučnou pohádkovou stezkou a prohlídkou zámku Jezeří.

Velká Černoc, kostel sv. Václava: Varhanní koncert Přemysla Kšici a žesťového kvintetu Five Brass z Teplic s Annou Nešverovou - sólo flétna pikola. Klasická, muzikálová a filmová hudba. Ve 14:30 hod.

Lipenec, u rybníka: 4. sraz modelářů - RC Military Model 1/6 ve spolupráci s OÚ Lipno zve všechny na uzavření modelářské sezóny, rádiem řízené modely válečné vojenské techniky v měřítku 1/6, hasičské techniky a spousta dalších modelů, dynamická ukázka bojů na východní frontě. Od 13 hod.

Žatec: Den architektury 2019 v Žatci – Pěškobusem 1989 – 2019. Procházka tentokrát centrem města - novodobé realizace, rekonstrukce starších domů. K Monice Merdové a Evě Pettrichové se svým komentářem připojí také památkářka Lucie Radová. Na závěr komentovaná prohlídka výstavy Žatecké domy očima studentů Fakulty architektury ČVUT. Od 14 hod.

Tulipán Žatec: Ametyst – hudební večer. Od 21 hod.

NEDĚLE 6. ŘÍJNA

Městské divadlo Žatec: Zepelíňané (PL) - 5 hudebníků z Gdaňska - 20 skladeb, dva sety po deseti písních, dvojhodinový koncert, to je 50. výročí vzniku této legendární kapely! V 19 hod.

Farní obvod Liběšice u Žatce: Mše sv. v 10 hodin v Liběšicích.

Chrám chmele a piva, dětská hernička Žatec: Otevřeno čtvrtek – neděle od 12 do 18 hod.

Žatec, Jitřenka: O chmelových skřítcích - nová pohádka. Chmeloví skřítci Hopík a Cílka mají starosti. Nenasytná housenka se jim snaží slupnout chmel, o který se tak pečlivě starají. Podaří se jim chmel zachránit? Možná. V 15 hod. 

LOUNSKO

PÁTEK 4. ŘÍJNA

Kino Svět Louny: Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon. Také v sobotu. V 15 hod.

Národní třída – premiéra ČR s Hynkem Čermákem v hlavní roli. Také v sobotua neděli. V 17.30 hod.

Joker - Světová premiéra. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Kino Domoušice: V oblacích – animovaná komedie. V 19 hod.

Klubovna Luna Louny: Klubík pro maminky s dětmi - zaměřeno na první krůčky k socializaci, kontakt s vrstevníky, rozvoj nových dovedností, básničky a říkanky. Od 10 do 12 hod.

Park Louny, pavilon A: Double Pop Up Exhibition - Výstava portrétů Ferdinanda Vaňka Selfies 89 a obrazů Jaroslava Čásy Uploaded 19. Pořádá MKL a Domaine Wobora pop up studio. Vstup zdarma. Výstava přístupná: 4. 10. 17 – 19 hod, 5. 10. 11 – 22 hod. a 6. 10. 11 – 17 hodin.

Vrchlického divadlo Louny: Claude Magnier: Lady Oskar - Divadlo Kalich – Jana Paulová, Ladislav Hampl, David Suchařípa, Jan Kříž, Denisa Pfauserová / Leontina Hromádková, Vendula Fialová, Barbora Vyskočilová. V 19 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež M. a K. Čechových. V 17 a 20 hod.

Ročov, u sokolovny: Drakiáda – soutěž pro dospělé o nejchutnější dračí mls, s dobrotou se dostavte do 16 hodin na hřiště. Pořádá ZŠ Ročov. Od 16 hod.

Retro City Club Louny: DJ Michal Papik - otevřeno každý pátek a sobotu od 21 až do 5 hodin rána.

SOBOTA 5. ŘÍJNA   

Kino Svět Louny: Psí kusy – animovaný 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Angry Birds ve filmu 2 – animovaná komedie. Také v neděli. Ve 13 hod.

Kino Peruc: Láska na druhý pohled - komedie. V 17.30 hod.

Mírové náměstí Louny: František z Hamonína - Hra ve středověkém městě – soutěže pro skupiny nebo rodiny s dětmi. Odměny pro nejlepší zajištěny. Pořádá Junák - český skaut, středisko Louny. Od 13 do 17 hod.

Louny, zimní stadion: Veřejné bruslení. Od 15 do 16.30 hod.

Zámek Pátek nad Ohří: Medovinobraní - Košt medoviny a návštěvnická soutěž o medovinu roku, Consort Helveticus - dobová hudba, Okořská garda - historický šerm, kat, alchymista, kouzelník, hadí mág Cave, tržiště, kovář, dobová kuchyně, prohlídky zámku. Vstupné 100 Kč / snížené 50 Kč. Od 12 hod.

Park Louny: Den architektury – prohlídka pavilonu A s autorem návrhu rekonstrukce architektem Ondřejem Tučkem. Od 13 hod.

Vernisáž výstavy Double Pop Up Exhibition s koncertem kapely „iakob2“ z Brna, lékaři s hudebními nástroji. Od 19 hod.

Koštice: Noční pochod na Házmburk - tradiční pochod pod Házmburk. Sart od budovy obecního úřadu Koštice, půjde se po silnici z Křesína, do Křesína bude odvoz od OÚ Koštice ve 20 hodin. Od 20 hod.

Louny, Černý kůň - klub Za zdí: Red Baron Band - classic rock - hardrock - blues rock Praha. Od 20 hod.

Retro City Club Louny: DJ Stephen a Red Bull Party. Od 21 hod.

NEDĚLE 6. ŘÍJNA

Kino Svět Louny: Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon. V 16 hod.

Louny, zimní stadion: Veřejné bruslení. Od 13.30 do 15 hod.

Farní obvod Liběšice: Mše sv. v 15 hodin v Domoušicích, v 17 hodin v Hřivicích.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 4. ŘÍJNA

Podbořany, náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

Kino Podbořany: Zelená kniha – road movie, USA. V 19.30 hod.

Bílá Růže Podbořany: Otevřeno - Celý víkend Jägermeister v ampulkách za 20 Kč. V pátek i sobotu od 21 hod.

SOBOTA 5. ŘÍJNA

Zámek Krásný Dvůr: Jablečný den - 9. ročník podzimní slavnosti úrody - koncerty kapel Nerez se zpěvačkou Lucií Šoralovou, Copacaband, Yellow Sisters či Mateřská.com, vystoupí děti ze ZUŠ Žatec a ZŠ Krásný Dvůr, pohádková představení divadel V Boudě a Jitřenka, sokolník Pavel, kejklíř Lukáš, jarmark a nově i kreativní kadeřnický salon, stánek PL Petrohrad, soutěž o nejlepší jablečný produkt. Vstupné 90 Kč, snížené vstupné 60 Kč, děti do 6 let zdarma. Od 10 do 17 hod.

Vroutek, Chovatelský areál: Výstava králíků - budou představeny všechny národní plemena - soutěž o pohár hejtmana Ústeckého kraje, starosty města Vroutku a senátorky PČR, prodej králíků, občerstvení, zve ČSCH ZO Vroutek za podpory Ústeckého kraje a města. Od 8 do 15 hod.

Zasedací síň městského úřadu Vroutek: Vítání občánků - Slavnostní přivítání do života a obce nových občánků města. Ve 14 hod.

Obřadní síň v Lubenci: Vítání občánků - Slavnostní přivítání nově narozených dětí do obce. Ve 14 hod.

Petrohrad, školní zahrada: Drakiáda – soutěže pro děti a rodiče, soutěž o nejhezčího ručně vyrobeného draka, na samotné pouštění doporučujeme draka kupovaného, občerstvení. Od 14 hod.

Blatno, Na vsi: Šipkový turnaj 501 double out – v ceně vstupu občerstvení, přijďte soutěžit i fandit. Od 14 hod.

Nepomyšl: Zábavné odpoledne pro děti - drakiáda, klauni Pipi a Pepe, opékání špekáčků. Zve MS ČČK Nepomyšl, sraz na dětském hřišti, drakiáda na poli u kaolinky (16 h). Od 14 hod.

NEDĚLE 6. ŘÍJNA

Libyně u Lubence: Otevřeno – kostel s unikátním vitrážovým muzeem otevřen v sobotu a neděli. Klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple u Petrohradu: Kaple Všech svatých otevřena každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video