„Prokopačky” a gymnazistky jedou na republiku

Lucie Steklá 2019-10-16 12:19:00

Louny, Ústí nad Labem (lus) Do republikového finále přespolního běhu se podívají žákyně 6. a 7. tříd Základní školy Prokopa Holého v Lounech a také dívky lounského gymnázia. Družstvo mladších žákyň si postup vybojovalo ve středu 2. října na krajském kole v Ústí nad Labem. Finále se běží ve čtvrtek 17. října.

Do Ústí zamířily mladší žákyně, spolu se staršími žákyněmi a žáky po vítězství v kole okresním. „Počasí bylo plné deštivých přeháněk, ale ani to nepokazilo dnešní klání. Na startovní čáře se objevila spousta odhodlaných závodníků ze sedmi škol. Všichni naši běžci znali své osobní limity, přesto se snažili své výkony posunout. Bojovali až nadoraz svých možností a s nástrahami blátivé tratě se vypořádali bez větších problémů,“ řekla učitelka Ladislava Duženková.

Velkého úspěchu družstvo mladších žákyň dosáhlo, když v silné konkurenci jednoznačně zvítězilo bodovým součtem 37. Bodovaly i starší dívky, které ze stejné trati přivezly stříbrné medaile. „Běžely však excelentně. Ani družstvo chlapců se neztratilo a po bojovném výkonu obsadilo 4. místo. Nejlepšího individuálního výkonu dosáhla Danielka Hezinová (mladší žákyně) a Veronika Vávrová (starší žákyně), které za sebou nechaly všechny svoje soupeřky a ve své kategorii doběhly jako první,“ dodala L. Duženková. Na vítězství mladších dívek se podílely: Daniela Hezinová, Sára Lošťáková, Viktorie Slavíková, Natálie Dundrová, Anežka Belanová, Eliška Petruková.

Republikové finále se bude konat ve čtvrtek 17. října v Hradci Králové. „Všem závodníkům blahopřejeme k výborným výsledkům, přejeme hodně úspěchů v republikovém finále a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy! Poděkování patří také všem rodičům za jejich podporu,“ uzavřela učitelka.

Z lounských škol se do krajského finále po-dívali také studenti a studentky lounského gymnázia. Výborně si vedly dívky, které také postupují do republikového kola. Pro první místo i dívky doběhly s velkým náskokem v čele s atletkami Petrou Helebrantovou (doběhla 1.) a Zuzanou Porubčanovou (2.), následované Barborou Parmovou, Natálií Buchcarovou, Annou Hvězdovou a Terezou Sajdlovou. Studenti gymnázia se umístili na pátém místě. Postup vybojoval taktéž v krajském kole přespolního běhu v Ústí nad Labem za účasti sedmi družstev. Za sebou zanechal i Gymnázium Teplice, které v předchozích letech vítězilo s pravidelnou jistotou.



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video