Na piazzettě v dešti opatrně. Klouže!

Lucie Steklá 2019-10-16 13:17:04

Louny (lus) Kdo se za deště prošel po náměstíčku před Vrchlického divadlem, které se od léta pyšní malbou díla Zdeňka Sýkory, ví, o čem je řeč. Bílé části piazzetty kloužou. Jak nám potvrdila vedoucí odboru správy majetku Blanka Sunkovská, barva klouže víc, než je stanovená norma.

„Ve čtvrtek dopoledne proběhlo měření, u kterého jsem osobně byla. Bílá barva za mokra klouže víc, než je stanovená norma. Až budeme mít vše černé na bílém a s kulatým razítkem, svoláme společné jednání s projektanty a zhotovitelem,“ vysvětlila B. Sunkovská. Město Louny bude chtít ze strany projektanta a zhotovitele návrh řeše-ní. Podle jejích slov samozřejmě žádné další náklady za městem nepůjdou. „Ale i tak je to nepříjemná situace. Budeme řešit i způsob zajištění bezpečné chůze během zimního období, než dojde k nápravě,“ do-dala vedoucí odboru.

Monumentální geometrická kompozice světoznámého umělce a lounského rodáka Zdeňka Sýkory z šedesátých let byla zpřístupněna v polovině července. Prvním problémem byla chybějící část černého vzoru.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video