Práci zájemcům nabídne čtyřicet firem, představí se i střední školy

Lucie Steklá 2019-10-16 13:50:42

V Lounech se koná Burza práce, vítáni jsou lidé bez práce, ti co ji chtějí změnit i budoucí středoškoláci.

Lounsko (lus) Čtyři desítky zaměstnavatelů, čtyři střední školy a široká nabídka volných pracovních míst v automobilovém průmyslu, potravinářství, telekomunikacích, železniční osobní dopravě, poštovních službách nebo ve státních organizacích. To vše bude připraveno pro návštěvníky Burzy práce v Lounech, která se koná tento čtvrtek 17. října v lounském Kulturním domě Zastávka.

Tradiční trh pracovních příležitostí pořádají Kontaktní pracoviště Úřadu práce České republiky v Lounech a Žatci ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Louny a Ústeckým krajem. Zájemci o nové pracovní nabídky mohou této příležitosti využít od 10 do 16 hodin. Pro uchazeče o zaměstnání zajistili pořadatelé speciální autobusové spoje ze Žatce a Postoloprt, kterými se budou moci dopravit na místo konání burzy práce. Z řad uchazečů o zaměstnání je pozváno zhruba šest stovek lidí.

Do Loun se sjedou zaměstnavatelé převážně z okresu Louny, Most, Chomutov a přilehlých regionů. Své zastoupení budou mít na místě firmy z průmyslových zón a okolí. Poptávka bude zejména po technických profesích. Zaměstnavatelé budou hledat operátory výroby, kovodělníky, obsluhu stacionárních strojů a zařízení, manipulační pracovníky a skladníky, provozní a strojní zámečníky, svářeče, elektromechaniky či pracovníky se zkušenostmi v oblasti vstřikování plastů a povrchovými úpravami materiálů.

Burza je určená nejen nezaměstnaným, ale také čerstvým absolventům, stávajícím studentům, žákům a jejich rodičům a všem z řad široké veřejnosti. Na základě pozitivních zkušeností z loňského roku se příchozím představí také tři střední školy z lounského okresu: Střední odborná škola SČMSD Žatec, Soukromá obchodní akademie a Střední průmyslová škola elektrotechnická a také Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků. Zástupci úřadu práce budoucím středoškolákům poradí v rozhodování při výběru vhodného povolání a s orientací ve vzdělávací nabídce škol. „O burze jsme informovali mimo jiné i ředitele a výchovné poradce na všech základních a středních školách v okrese Louny. Důvodem je fakt, že pozornost zaměstnavatelů se často soustředí na studenty, kteří si teprve volí svůj budoucí studijní obor,“ doplňuje ředitel ÚP v Lounech Vratislav Pražák.

Nezaměstnaným zástupci ÚP pomohou i s výběrem vhodné rekvalifikace a představí další služby, které úřad nabízí. Návštěvníci se od nich také dozvědí, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem. Navíc budou moci přímo na místě, bez zbytečného stresu, absolvovat pracovní pohovor. „Pro tyto případy doporučujeme všem, kteří mají opravdu vážný zájem najít práci, aby si s sebou vzali občanský průkaz a také životopis. Těm, kteří si s jeho napsáním nevědí rady, pomohou naši specialisté,“ upozorňuje ředitel Krajské pobočky úřadu práce v Ústí nad Labem Radim Gabriel.

Návštěvníci burzy také budou moci konzultovat s odborníky Okresní správy sociálního zabezpečení Louny záležitosti z oblasti důchodů nebo nemocenských dávek. Účast OSSZ Louny se stala tradicí a nejčastěji odborníci s lidmi řeší dotazy týkající se získání potřebných ´odpracovaných roků´ pro důchod a nároku na nemocenské dávky v případě různých typů pracovního poměru.

„Oblast sociálního zabezpečení v zásadě nelze oddělit od zaměstnání nebo výdělečné činnosti. Jsou navzájem provázané. Nemocenské dávky náleží v situacích spojených s nemocí či mateřstvím a důchodové dávky pak se stářím, invaliditou a zajištěním pozůstalých. Dávky však lze vyplácet jen při splnění zákonných podmínek. Jaké to jsou? Na to budou připraveni odpovídat odborníci okresní správy sociálního zabezpečení. Návštěvníci burzy práce tak mají příležitost získat základní orientaci v problematice důchodového a nemocenského pojištění a in-formovat se, jak lze různé životní situace spojené s nemocí, mateřstvím či důchodem včas řešit,“ upřesňuje ředitel lounské OSSZ Petr Burdych.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video