Město hledá nového dopravce

Veronika Salášková 2012-03-02 00:00:00

Žatec – Od začátku roku 2014 by v Žatci mohli na linkách MHD jezdit autobusy jiného dopravce. Vypsání výběrového řízení na provozovatele městské hromadné dopravy připravuje nyní město Žatec. Společnost, která ji nyní zajišťuje, má smlouvu již 18 let. Podmínky výběrového řízení se teprve připravují, termín pro jejich zpracování je do letošního listopadu. „Předpokládám ale, že hlavním kriteriem bude cena za jeden ujetý kilometr,“ sdělil Jiří Dobruský, vedoucí odboru dopravy. Od roku 1994 zajišťuje MHD v Žatci Dopravní podnik Ústeckého kraje. Rada města už vybrala pražskou společnosi A.I. Consulting, která za 96 tisíc korun výběrové řízení zpracuje.

Důvodem změny dopravce není podle vyjádření vedoucího Dobruského nespokojenost s tím stávajícím. Ale to, že současná, již 18 let stará smlouva, neumožňuje městu, aby dopravci například určilo, jaké autobusy musí provozovat. Nejsou v ní také stanoveny podmínky pro úpravu ceny za jeden ujetý kilometr. Ta se od letošního roku městu zvedla a místo 32 korun za kilometr platí dopravci 34 korun. Letos tak město zaplatí za MHD přibližně o 300 tisíc korun více než loni. „Cena za provoz MHD v letošním roce bude přibližně 3 600 tisíc korun, ale vše bude záležet na výběru tržeb a případných změnách jízdních řádů,“ dodal Jiří Dobruský.
Pro město má nový výběr dopravce přinést nastavení jasných smluvních podmínek pro provoz MHD na dobu deseti let, výpočet ceny za jeden ujetý kilometr, konkrétně stanovené podmínky úpravy této ceny v dalším období, zajištění nových nízkopodlažních autobusů a nastavení standardů kvality provozu MHD.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video