Kamarád LORM ukázal srdce na dlani v dalším ročníku festivalu ,,Náš svět“

Hedvika Mašková 2019-11-03 15:00:00

Již posedmnácté pořádala žatecká příspěvková organizace Kamarád LORM Festival malých divadelních forem s názvem ,,Náš svět“. Své umění opět představili lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří se ve svém volném čase věnují hereckým, tanečním a hudebním činnostem.

V žateckém městském divadle se ve středu 23. října odehrála rovnou dvě představení. Dopoledne dorazily dětičky z mateřských školek, žáci ze základních škol i studenti středních škol a odpoledne od 18 hodin zavítala široká veřejnost. Hlediště divadla bylo zaplněné do posledního místa a diváci nešetřili smíchem, ani potleskem.

,,Obrovské poděkování Kamarádu LORM za to, že už sedmnáctým rokem nás tady nejenom že baví, ale ukazuje nám svůj svět, srdce na dlani. Všichni, co mají s LORMem co dočinění, kteří ho podporují, žijí v něm nebo s ním pracují, srdce na dlani mají. Vy všichni, co vystoupíte, nám ho nabídnete. Bereme si z vás to hezké, protože berete život tak, jak ho nevidíme my. Vy na něm vidíte krásné maličkosti stále dětským pohledem. My, jak jsme upospíchaní, dětský pohled někdy ztrácíme a dětské maličkosti nám unikají,“ přivítala všechny přítomné před večerním představením senátorka a starostka města Zdeňka Hamousová.

Moderování se již tradičně ujal Radek Jirgl a jako první na pódiu uvítal domácí Divadlo ve dvou kufrech ve spolupráci s organizací Kamarád LORM, kteří diváky pobavili pohádkou O princezně se zlatou hvězdou na čele. Místní organizace, konkrétně klienti z chráněného bydlení, se předvedla ještě ve scénce ,,Taková normální rodinka“. Ani v jednom případě se nebáli zbourat hranice a udělat si ze sebe pořádnou legraci.

Dále se v tanečním vystoupení představila Jaroslava Panská se svou dcerou Martinou, Chráněná dílna svatý Prokop u červeného javoru, Divadelní spolek Jednou nohou venku z Ústí nad Labem, klienti z Domovů sociálních služeb z Háje u Duchcova a taneční soubor Leporelo z Mladé Boleslavi fungující při organizaci Centrum 83. Do žateckého divadla to měli, co by kamenem dohodil, chráněnci z ,,Domova bez zámků“ z Tuchořic. Předvedli scénický tanec na motivy známého filmového muzikálu Starci na chmelu.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video