Stavba plavecké haly je v mírném skluzu

Lucie Steklá 2019-11-12 09:32:43

V létě ji zdrželo příliš horké a větrné počasí, dokončení je naplánováno na polovinu května příštího roku.

Louny (lus) V mírném, dvoutýdenním, skluzu je výstavba nové plavecké haly v Lounech. Zdržení zapříčinily klimatické podmínky v průběhu letních měsíců a to v době, kdy měli stavbaři naplánované betonáže. Konečný termín dostavby se tak posunul z konce dubna na polovinu května příštího roku.

 „Technický dozor investora musel z důvodu nepříznivého počasí, které spočívalo v silném větru a vysokých teplotách nad čtyřicet stupňů Celsia, několikrát zastavit práce na stavbě, čímž došlo ke zdržení betonáží,“ uvedl lounský místostarosta Vladimír A. Hons. Pro zhotovitele ze zdržení nevyplývají žádné finanční sankce. Došlo tak k posunu milníku z 15. na 22. října. Konečný termín stavby byl tak nově stanoven na 15. května 2020.

Kdy do haly zavítají první návštěvníci, vedení města zatím nerozhodlo. Je možné, že se tak stane po skončení příští sezony na koupališti. Tedy až na konci léta, stejně jako tomu bylo dříve, kdy byla původní plavecká hala přes letní měsíce uzavřena. Rozhodnutí, zda v dalších letech bude plavecký areál v provozu po celý rok, nebo se na léto zavře, zatím na radnici nepadlo. „Na listopadovém jednání zastupitelstva budou záležitosti kolem haly v programu. Musíme vyřešit formální kroky vedoucí k založení nové příspěvkové organizace. Pro provoz sportovních a volnočasových zařízení by se tak ve městě staraly organizace dvě,“ vysvětlil starosta Pavel Janda. Důvodem je předpoklad, že by si provoz bazénu na sebe měl vydělat, stejně jako koupaliště a sauna. Tato organizace by byla plátce DPH. Pod druhou organizaci, stávající Správu sportovních zařízení města Louny bude spadat zimní stadion, letní cvičiště a v budoucnu i fotbalový areál. „Budeme také řešit, kdo organizaci povede. Až bude jasno, tak s člověkem, který bude mít plaveckou halu na starosti, domluvíme její provozní záležitosti,“ dodal starosta.

Město v připravovaném rozpočtu na rok 2020 vyčlení na provoz nové haly patnáct milionů korun. „Počítáme s tím, že město bude provoz haly dotovat. Patnáct milionů korun není ale jen na provoz, peníze jsou určené i na to, kdyby bylo potřeba dokoupit nějaké zařízení,“ doplnil Janda. Protože má hala opět sloužit pro výuku plavání školáků, obdrželo město Louny od ministerstva školství čtyřicetimilionovou dotaci. Celkové náklady na stavbu haly jsou 219 milionů korun bez DPH. Město si na stavbu vzalo úvěr ve výši 180 milionů, letos se prostaví 80 milionů, v příštím roce zbylých sto.

Výstavba haly s plaveckým i zážitkovým bazénem a atrakcemi včetně tobogánu, vířivkami a saunami je historicky nejvyšší investicí města. Nový moderní areál vyrůstá na místě staré plavecké haly z 80. let 20. století, kterou muselo město nechat před dvěma lety kvůli velmi špatnému technickému stavu zdemolovat. Slavnostní zahájení stavby nové plavecké haly, jíž se v Lou-nech lidé nemohou dočkat a je tématem nejednoho hovoru mezi nimi, proběhlo před rokem. Hala se začala stavět poklepáním základního kamene ve čtvrtek 1. listopadu.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video