Rekonstrukce netěsné kanalizace v Hlubanech

Alla Želinská 2019-11-22 13:17:00

V Hlubanech, jež jsou místní částí města Podbořan, probíhá rekonstrukce netěsné kanalizace.

„V lokalitě u č.p. 122 provedeme sanaci netěsné kanalizace v délce 82 metrů. V uvedené lokalitě se nachází kanalizace z kameniny DN 300 mm, uvedená do provozu v roce 1988. Kamerová prohlídka prokázala netěsnost potrubí s nedoraženými spoji. Z tohoto důvodu rozhodla SVS o provedení rekonstrukce, aby se zabránilo kontaminaci spodních vod splašky,“ informuje Jiří Hladík, mluvčí Severočeské vodárenské společnosti.

Vlastní stavební práce začaly v minulých dnech. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději do 31. prosince. Aktuální harmonogram prací však počítá s kratší dobou realizace (cca 3 týdny).

Vodovod je v místě probíhající rekonstrukce tvořen potrubím z litiny DN 80 mm, je v dobrém technickém stavu, rekonstrukci nevyžaduje. „Předmětem stavby je rekonstrukce kanalizace v délce 82 metrů. Sanace stoky probíhá bezvýkopovou metodou, zatažením sanačního rukávce,“ doplnil Hladík. Investorem stavby je SVS. Je to jedna ze staveb z oblasti obnovy majetku pro okres Louny, kde SVS pro rok 2019 naplánovala 32 staveb k obnově majetku i strategických, o celkovém objemu investic přes 174 milionů korun.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video