Žatecká teplárenská prohrává soud. Náhrada škody může být v řádech milionů

Hedvika Mašková 2019-12-11 14:00:00

Společnost Žatecká teplárenská vede v současnosti tři soudní spory, které mají společného jmenovatele, dodávky štěpky. Dále je také obžalována ,,z poškozováni zájmu EU.“ V prvním ze sporů reálné hrozí, že Teplárna bude muset zaplatit náhradu škody v řádech několika milionů korun.

,,Vše je způsobeno tím, že byla již před několika lety špatně uzavřená smlouva a u soudu nebyly využity veškeré důkazy, které měly sloužit k tomu, aby společnost prokázala, že štěpka, kterou teplárna nepřevzala, nebyla kvalitní, nebyl jí dostatek atd. V tuto chvíli jsme udělali jediné možné, podali dovolání k nejvyššímu soudu,“ vysvětlil předseda představenstva Žatecké teplárenské Jaroslav Hladký.

Tento spor byl ze strany Žatecké teplárenské zanedbán od samého počátku. ,,Ihned po našem  nástupu do představenstva společnosti, kdy došel spor k vrchnímu soudu, jsme změnili právní zastoupení, ale veškeré důkazy byly nashromážděny a u Vrchního soudu je již nebylo možno  doplňovat,“ dodal současný předseda představenstva: ,,Teď nám nezbývá než čekat, jak Nejvyšší soud rozhodne o našem dovolání. V každém případě společnost bude v příštím roce připravena  na úhradu částky, která se může vyšplhat s příslušenstvím přes 12 mil. korun, aniž by tím byla jakkoli ohrožena výroba a dodávka tepla a teplé vody."

Na posledním jednání zastupitelstvu zazněl také dotaz na stav kotlů K1, K2, které prošly v minulých letech tolik diskutovanou rekonstrukci. Kotle vykazují podle Jaroslava Hladkého stále určité závady, které jsou postupně  odstraňovány, a byl přizván také soudní znalec.

,,Soustava kotlů je však vzhledem k odběratelům naddimenzovaná, takže i při problému některého z kotlů nedojde k výpadku tepla,“ ujistil občany předseda představenstva Žatecké teplárenské.

Foto: archiv Žatecká teplárenská

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video