Loutkové divadlo, drátování i polštářky s Ohřinkou oceněny certifikací Dolního Poohří

Lucie Steklá 2019-12-04 12:09:00

Lounsko (lus, tab) Že máme na Lounsku šikovné lidi různých řemesel, potvrzují udělené certifikáty Destinační agenturu Dolní Poohří. Jubilejní desáté zasedání hodnotitelské komise, která oceňuje jedinečné výrobky a zážitky z regionu podél toku řeky Ohře značkou „Poohří regionální produkt“, rozšířilo v listopadu řady certifikovaných výrobků a zážitků o novou pětici.

Do kategorie certifikovaných zážitků se nově zařadí Loutkové divadlo v Lounech, které hraje nepřetržitě od roku 1903 a jeho budova architekta Otakara Poláka na břehu Ohře oslaví v příštím roce stoleté výročí.

Certifikační komisi se dostaly do rukou také originální rukodělné výrobky z Poohří. Komisaři ocenili Drátované dekorace Blanky Myslikovjanové z Postoloprt, která už v minulosti jeden z certifikátů získala za své kurzy drátování. Logo „Poohří regionální produkt“ může nově využívat pro vybarvovací polštářky s motivem víly Ohřinky Vladimíra Razímová z Líšťan. „Naším cílem je certifikovat a dále propagovat především nezaměnitelné výrobky z našeho regionu, proto jsme pro certifikaci z plejády výrobků paní Razímové vybrali právě ty s Ohřinkou. Rádi bychom tuto pohádkovou postavu Poohří ještě více dostali do povědomí obyvatel a návštěvníků,“ vysvětlil ředitel agentury. Lukáš Pichlík. Klíčem k úspěchu je především regionální původ a jedinečnost.

Z okresu Louny se do certifikovaných zážitků zařadila také červnovou Zahradní slavnost pořádanou Psychiatrickou léčebnou v Petrohradě v areálu zámku.

Do třetice komise certifikovala Narozeniny Maxipsa Fíka, pořádané v Kadani u příležitosti Dne dětí v Kadani. Město po zániku nedaleké obce Ahníkov, odkud slavný pohádkový hrdina Rudolfa Čechury pocházel, Fíka adoptovalo.

Destinační agentura Dolní Poohří je koordinátorem této regionální značky již pět let a katalog obsahuje téměř čtyři desítky služeb, zážitků a výrobků. Úspěšní žadatelé mohou značku a logo využívat na svých produktech a propagačních materiálech. S propagací jim pomáhá také Destinační agentura Dolní Poohří. „Držitele značky zveme na naše akce. Řada z nich se představila například na prázdninovém Dni Ohře v Kadani,“ dodal ředitel. Na turistickou sezonu 2020 agentura připravuje další díl výpravného Magazínu regionálních značek Vychutnejte si Dolní Poohří. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu www.regionalni-znacky.cz/poohri.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video