Miniburza práce přilákala stovky zájemců

Alla Želinská 2019-12-05 10:47:00

V Podbořanech letos proběhla podruhé a pořadatelé již počítají s třetím ročníkem.

Úřad práce ČR Krajská pobočka Ústí nad Labem, kontaktní pracoviště Podbořany uspořádali v závěru listopadu v Národním domě svůj druhý ročník miniburzy práce. Miniburza byla organizována jako regionální a určena byla pro širokou veřejnost, žáky a studenty základních a středních škol, absolventy a především evidované uchazeče a zájemce o zaměstnání na Podbořansku.

Prezentovalo tady celkem 18 vystavovatelů z řad místních zaměstnavatelů a firem nabízejících pracovní uplatnění v regionu a nejbližším okolí. Největší zastoupení zde našly výrobní odvětví zejména pro automobilový průmysl v oblasti kovovýroby či vstřikování plastů. V nabídce vhodného zaměstnání bylo i uplatnění pro osoby se zdravotním postižením, představily se i tři zaměstnavatelé působící na chráněném pracovním trhu.

Nabídka zaměstnavatelů upoutala návštěvníky svou rozmanitostí. Nechyběly ukázky výrobků, krátké videospoty s náhledy do výrobních prostor, propagační a reklamní materiály s nabídkou nástupní mzdy včetně zajímavých benefitů.

Nejčastěji byly požadovány profese výrobních dělníků, obsluhy stacionárních strojů a zařízení, manipulačních dělníků, kovodělníků, provozních či strojních zámečníků, elektromechaniků a údržbářů.

„Oproti loňskému prvnímu ročníku se výstavy účastnilo více firem. V rámci strategické průmyslové zóny Triangle byli přítomni tři zaměstnavatelé, nově zde měly zastoupení i veřejné organizace v oblasti ochrany a veřejného pořádku (Policie ČR, Armáda ČR, Vězeňská služba ČR) a především regionální zaměstnavatelé z řad výrobních společností i poskytujících služby,“ sdělila zástupkyně úřadu práce.

Nemalou měrou k celkové návštěvnosti při-spěla i účast pěti středních škol v rámci regionu Podbořanska a Žatecka, jmenovitě Gymnázium a Střední odborná škola Podbořany, Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD, Žatec, Soukromá obchodní akademie, Střední průmyslová škola elektrotechnická a ZDVPP a Obchodní akademie a Střední odborná škola zemědělská a ekologická Žatec. Školy tady prezentovaly své učební obory i navazovaly kontakty se zaměstnavateli. Návštěvníků z řad studentů a žáků dorazilo podle odhadů kolem 100, což si zaměstnavatelé a především prezentující střední školy velmi pochvalovaly. „Jsme rádi, že můžeme nabídnout informace o studijních a učebních oborech, a zveme vás i na Dny otevřených dveří, které se konají ve čtvrtek 28. a v pátek 29. listopadu vždy od 8 do 16 hodin. Součástí bude i adventní jarmark!“ uvedla učitelka GSOŠ Podbořany Miroslava Wrubelová.

Díky intenzivní propagaci zajištěné úřadem práce byl o miniburzu dostatečný zájem, jak ze strany vystavovatelů, tak i návštěvníků. Informace o jejím konání byly prezentovány v jednotlivých obcích a městech i základním a středním školám v regionu.

„Celková návštěvnost je odhadována na ne-celých 400 návštěvníků, z toho 186 z řad evidovaných uchazečů a zájemců o zaměstnání. Návštěvníci si chválili uskutečnění akce tohoto druhu i na Podbořansku, možnost seznámení s trhem práce a pracovními nabídkami. Zaměstnavatelé kvitovali zájem uchazečů o práci, účast základních a středních škol, navázání nových kontaktů a získání nových pracovníků. Na vysoké úrovni byla též spolupráce s dodavatelem pro-nájmu sálu i zajištění služeb cateringu, Michaelem Galusem, provozovatelem hotelu Národní dům Podbořany.

Na základě těchto pozitivních reakcí bude organizován další ročník miniburzy práce i v příštím roce, resp. akce podobného charakteru vedoucí k podpoře zaměstnanosti v regionu,“ shrnula zástupkyně ÚP.

Úřad práce v Podbořanech evidoval ke konci letošního října 464 uchazečů, což před-stavuje 4,6 % podíl nezaměstnaných osob, z toho 204 mužů a 260 žen (procentuální odhad podle skutečného stavu). Je to o trochu méně, než například na Žatecku, kde podíl nezaměstnaných osob dosahuje téměř 5 procent. 

Témata: Burza práce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video