Bylo z čeho vybírat. ,,Vzdělávání 2020“ nabídlo přes dvě desítky škol

Hedvika Mašková 2019-12-17 14:00:00

Akce s dlouholetou tradicí určená žákům základních a speciálních škol, kteří končí povinnou školní docházku, to je ,,Vzdělávání“. Na letošní akci s letopočtem 2020, která se tradičně konala v prostorách Střední obrodné školy zemědělské a ekologické v Žatci, přijalo pozvání 21 středních škol a učilišť, ale také Armáda České republiky a Úřad práce v Lounech.

,,Pozvánka na akci putovala na všechny základní školy na Žatecku. Výstavy se mohou zúčastnit celé třídy, nebo k nám mohou odpoledne zavítat žáci s rodiči. Letos se akce účastní 21 středních škol a učilišť, ale také Armáda ČR, která žáky láká na studium Vojenské střední školy v Moravské Třebové. Úřad práce v Lounech si pak pro žáky v počítačové učebně připravil test, který jim může pomoci při úvahách o vhodném oboru a povolání,“ popsal zástupce ředitele školy pro zemědělskou sekci Pavel Sekera.

Na propagační výstavě poskytly žákům informace o možnostech studia v otevíraných studijních a učebních oborech. Akce byla rovněž spojena s praktickými ukázkami prací studentů.

Letošní burzy se zúčastnily především střední školy a učiliště z Ústeckého kraje – Žatec, Chomutov, Kadaň, Litvínov, Podbořany, Louny, Ústí nad Labem, Litoměřice a Meziboří. Prezentovaly se ale také Střední lesnická škola Křivoklát, Integrovaná střední škola Jesenice a Střední škola logistická Dalovice.

S organizací akce pomáhali všichni zaměstnanci zemědělské sekce a studenti 3. EM a 3. A.

V prvním kole přijímacího řízení na střední školy pro školní rok 2020/2021 je možné podat až dvě přihlášky. V dalších kolech pak už není počet omezen. Přihlášku je nutné podat v 1. kole do 1. března. Žáci základních škol mají tedy ještě čas na rozmyšlenou .


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video