Žákům ´jedničky´slouží moderní učebny cizích jazyků a přírodních věd

Lucie Steklá 2019-12-17 14:16:00

Louny (lus) Ve slavnostním duchu se v Základní škole J. A. Komenského Louny neslo dvacáté listopadové odpoledne. Po dlouhém čekání tam vedení školy společně s pedagogickým sborem, zástupci radnic i dodavatelských firem slavnostně otevřelo dvě nové odborné učebny.

Jazyková učebna žákům umožní využívat nových metod při výuce cizích jazyků, v učebně přírodních věd je pro žáky přichystáno vybavení pro provádění různých chemickým pokusů, měření fyzikálních veličin, nebo třeba mikroskop s výstupem na interaktivní tabuli, aby žáci mohli v hodinách přírodopisu zkoumat i ty nejmenší organizmy.

Obě učebny jsou vybavené novým nábytkem, stoly, lavicemi, židlemi i počítačovou technikou. Původní učebny již nevyhovovaly současným trendům výuky. V přírodovědné učebně nešlo vést badatelskou činnost, v jazykové vlastně nebylo nic, jen lavice a stoly,“ řekl ředitelka Základní školy J. A. Komenského Louny Dana Tužilová. Nová jazyková učebna nabízí školákům čtyřiadvacet počítačů, které jsou vzájemně propojeny s učitelem. Každý žák má svá sluchátka a mikrofon, během hodiny se mohou spojit s učitelem, požádat ho o pomoc, mluvit spolu například ve dvojicích, nahrávat svoje repliky v cizím jazyce a zpětně si je pustit, aby svoji výslovnost slyšeli.

Vše si při slavnostním otevření učeben mohli vyzkoušet zástupci radnice i firem, které se na přestavbě podílely, i učitelé. Ve škole se učí angličtina, němčina, francouzština a španělština, díky moderní učebně je nyní výuka cizích jazyků kvalitnější.

Fyziku, chemii a přírodopis se žáci nyní vyučují v moderní učebně vybavené potřebnou technikou a přístrojovým vybavením. „Rozdíl je zásadní. Dřív jsme měli jednu učitelskou soupravu, na které jsem vše předváděl. Když si to měl každý žák sám vyzkoušet, zabralo nám půlhodiny, než se vystřídala celá třída. Teď si to vyzkouší během chvíle,“ řekl učitel fyziky na „jedničce” Richard Hnilica.

Práce na nových učebnách ZŠ J. A. K. začaly již v červenci, žáci se v nově vybavených třídách začali učit v závěru listopadu. Na projekt za 7,1 milionu korun škola získala dotaci ve výši devadesáti procent z Integrovaného regionálního operačního programu, zbytek zaplatila ze svého. V celé škole, kam dochází 540 žáků, se navíc přebudovala už nevyhovující internetová síť včetně wifi připojení.

Nových učeben se tento týden dočkají také žáci na největší lounské základní škole Prokopa Holého. Učebny přírodních věd a jazykovou laboratoř tam slavnostně otevřeli ve čtvrtek 12. prosince ve dvě hodiny odpoledne.

Hodina angličtiny na zkoušku. Vyzkoušet možnosti nové jazykové učebny mohli při otevření učitelé nejen ze ZŠ J. A. Komenského, ale i hosté z okolních škol, vedení lounské radnice i zástupci firem, které se na vybudování moderní učebny podílely. Foto: Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video