Stavba dopravního terminálu je na spadnutí

Tomáš Skřipský 2020-01-17 09:30:00

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ (tos) — Čtyři zájemci se přihlásili do výběrového řízení na výstavbu dopravního terminálu v Nádražní ulici v Klášterci nad Ohří, které město vyhlásilo loni v prosinci. Termín pro podávání nabídek vypršel 8. ledna.

„Nabídky se momentálně posuzují, aby bylo jisté, že splňují všechny náležitosti. O vítězi by mělo být jasno asi do čtrnácti dnů,“ řekl v pondělí klášterecký starosta Štefan Drozd. Jak dodal, všechny došlé nabídky se vešly do projektované ceny něco přes 20 miliónů korun a některé byly dokonce levnější.

Město na nový terminál, který umožní pohodlnější přestup z vlaku na autobusy integrované dopravy Ústeckého kraje, požádalo o dotaci z programu IROP. Zhruba třetinou na stavbu slíbil přispět Ústecký kraj. Odpovídající díl prostředků je připraven i v městské kase. „Rádi bychom projekt realizovali letos,“ řekl starosta. Podle předpokladů by práce mohly začít v dubnu a skončit v září.

Současné autobusové nádraží, vzdálené několik stovek metrů od vlakového, bude dál sloužit pro dálkové linky. Hlavním cílem projektu je obnova veškerých zastaralých a nefunkčních povrchů komunikací, vybudování nových parkovacích míst a vybudování nového veřejného osvětlení v Nádražní ulici. V rámci stavby bude realizována oprava a úprava stávajících zpevněných ploch (vozovek, chodníků a parkovišť) dále dojde k výměně ochranných a provozních prvků komunikace, tak aby vyhovovaly estetickým, funkčním požadavkům a současným platným ČSN, bude provedena obnova veřejného osvětlení. Komunikace se navrhuje v nové kompletní skladbě z důvodu budoucího navýšení provozu především autobusovou dopravou.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video