Zlaté vykročení do roku 2020. Barbora Jandová je dvojnásobnou mistryní na trenažeru

Lucie Steklá 2020-01-22 15:20:00

Louny, Praha (vko) Minulou sobotu 11. ledna se v Praze ve sportovní hale Královka konalo Mistrovství Evropy a Mistrovství České republiky na veslařském trenažeru. Na této akci závodilo 952 startujících ze třiatřiceti zemí rozdělených do 105 samostatných závodů dle jednotlivých distancí 500 m, 1000 m, 2000 m a věkových a váhových kategorií od 16 do 85 let.

Veslařský klub Ohře Louny se této akce zúčastnil s minivýpravou čtyř závodníků včetně odchovanců, kteří startovali v šesti závodech. Nečekaného úspěchu dosáhla Barbora Jandová, která získala dvě zlaté medaile. Nejprve v závodě na 500 m ve věkové kategorii do 23 let, kde zvítězila o 0,1 sekundy a vítězství si skutečně v dramatickém závodě vybojovala. Ve druhém závodě startovala ve čtyřce pod hlavičkou Univerzity J. E. Purkyně a se svými studijními kolegyněmi v sestavě Hamerlová, Krejzová, Chmátalová, Jandová a získala druhé zlato. V tomto zá-vodě strokovala druhou čtyřku Ivana Kaš-ková a se svými kolegyněmi obsadila 4. místo.

Za zmínku stojí i umístění odchovance lounského klubu Petra Bláhy, který startoval za Bohemians Praha a v závodě na 2 000 m lehké váhy do 23 let obsadil 9. místo a na mistrovství České republiky byl osmý. Další účastník ME Jaroslav Janda v kategorii masters nad 60 let obsadil v závodě na 2000 m 5. místo a na mistrovství republiky byl 2. v dalším závodě na 500 m pak obsadil 8. místo. „Na začátku sezony nám tyto závody udělali opravdovou sportovní radost,“ radují se lounští veslaři.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video