Požár velkokapacitního seníku v Černčicích u Petrohradu zaměstnal devatenáct jednotek hasičů

Lucie Steklá 2020-01-28 06:03:00

Jedenáct hasičských jednotek vyjíždělo v pondělí v podvečer k požáru stodoly v Černčicích u Petrohradu.

Dohašovací práce na seníku pokračovaly v úterý v dopoledních hodinách. Současně probíhalo rozebírání obvodových konstrukcí seníku. Požár byl likvidován a požářiště předáno majiteli seníku. Při zásahu nedošlo ke zranění. Příčina vzniku požáru je ve fázi šetření. U rozsáhlého požáru velkokapacitního seníku nakonec zasahovaly čtyři profesionální a patnáct dobrovolných hasičských jednotek, z toho tři ze Středočeského kraje.

Požár byl nahlášen v pondělí 27. ledna v podvečer. "Jedenáct hasičských jednotek zasahuje u požáru seníku v Černčicích. Z důvodu vysokého počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen třetí stupeň poplachu. Hoří stodola plná sena o rozměrech 70 x  30 metrů. Stodola je celá v plamenech. Uvnitř nejsou zvířata ani lidé. Byla využita mezikrajská pomoc Středočeského kraje," uvedl v pondělí 27. 1. v podvečer facebook Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. 

Čtyři profesionální a 14 dobrovolných hasičských jednotek, z toho tři ze Středočeského kraje vyjelo k požáru velkokapacitního seníku do obce Černčice na Podbořansku.

V nočních hodinách byla zřízena dvě čerpací stanoviště vody, jedno z místní hydrantové sítě a druhé z rybníka v nedaleké obci Petrohrad. Jednotky zasahovaly v dýchací technice a v noci i za pomocí výškové techniky.  Požárem byl zasažen pouze plně naskladněný seník do kterého se v nočních hodinách zřítila střecha. Požár se podařilo lokalizovat v úterý v 6:07 hodin. 

Na místě zasahovaly jednotky HZS PS Podbořany, Žatec, Rakovník a JSDH Vroutek, Kryry, Lubenec, Krásný Dvůr, Radonice, Krupá a Jesenice u Rakovníka. Během nočních hodin byly na místo povolány další jednotky ze Žatce, Postoloprt, Mašťova a Kolešova.

" V dopoledních hodinách budou pokračovat hasební práce a rozebírání obvodových konstrukcí seníku. Při zásahu zatím nedošlo ke zranění," přiblížil informace Lukáš Marvan, mluvčí HZS Ústeckého kraje.

V sedm hodin ráno na místo požáru vyjela také jednotka z Líšťan. "Jednotka byla právě povolána k požáru skladu sena do Černčic-Petrohradu, kde již od včerejších odpoledních hodin probíhá zásah jednotek III.poplachového stupně z Ústeckého a Středočeského kraje," uvádí facebook líšťanských hasičů. Na místě pomáhali také hasiči z Tuchořic. "Včera před půlnocí 27.1.2020 byla naše jednotka povolána k požáru seníku v obci Černčice u Petrohradu. Vyjela Tatra CAS-30.Návrat na základnu byl až dnes před devátou hodinou ranní," uvedli.

Část žateckých hasičů zabezpečovala od ranních hodin čerpací stanoviště u Finkova rybníku, odkud byla dopravována voda na místo zásahu.  Jednotka byla v deset hodin dopoledne odeslána zpět na základnu k zaslouženému odpočinku.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video