Hasiči zamíří za obhajobou titulů

Lucie Steklá 2020-01-29 05:55:00

Lounsko (lus) Začátek hasičských soutěží v letošním roce, dětských, okresních či krajských, se pomalu blíží.

Připomeňme si tedy, kdo se v loňském roce stal vítězem Krušno-horské ligy, kde závodí v požárním útoku v několika kolech napříč krajem, se zajížďkou k sousedům v Německu. Dlouholetým účastníkem závodů KL je ženské družstvo z Touchovic. V minulých letech si nevedlo špatně a pravidelně se umísťovalo na čelních místech tabulky. Stále tomu chyběl onen mistrovský punc, až do poslední sezony. Slovy klasika ,,neuvěřitelné se stalo skutkem“ a ženský tým se může pyšnit názvem Vítěz Krušnohorské ligy v požárním útoku pro rok 2019. Po pěti letech tak touchovické ženy sebraly vítězný pohár soupeřkám z Chrášťan. Družstev žen závodilo celkem, alespoň v jednom kole, sedm. Okres Louny měl v této soutěži zastoupení také na stříbrné příčce, kterou obsadily ženy z Černčic. Alespoň jednoho závodu Krušnohorské ligy se v loňském roce zúčastnilo šest družstev mužů. Nejlépe se v 23. ročníku soutěže požárního útoku dařilo chlapům ze Slavětína, kteří obhájili vítězství z předchozího ročníku. Krušnohorskou ligu vyhráli Slavětínští za posledních šest let počtvrté. Čtvrtí v ročníku 2019 skončili muži z Touchovic, sedmí hasiči z Jimlína, třinácté Zeměchy, patnácté Černčice.

V letošním ročníku čeká na hasiče a hasičky jedenáct závodů ligy. Na Lounsku se uskuteční tři, v Jimlíně, Slavětíně a Černčicích.

Krušnohorská liga je seriál soutěží v požár-ním útoku mužů a žen. Založena byla v roce 1997 a stala se jednou z nejstarších lig v požárním útoku v České republice.

Vítězové Krušnohorské ligy z Touchovic a Slavětína. Poslední ročník soutěží požárního útoku ovládly týmy z Lounska. Mezi ženami si nejlépe vedlo družstvo z Touchovic, soutěž vyhrálo poprvé, mezi muži exceloval tým Slavětína, počtvrté za šest let. Foto: pořadatelé


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video