Obec oslavila 90. výročí založení školy poutí

Veronika Salášková 2011-06-03 00:00:00

Želeč – Svatojánská pouť v Želči, která připomněla výročí 90 let od založení místní české školy, se konala v sobotu 21. května. Začala Mší svatou v kostele sv. Mikuláše. Ve 13 hodin ji slavnostně zahájily svým vystoupením Postoloprtské mažoretky. Pak už se ke slovu dostalo Divadlo Mazec, které přivezlo hry a písničky pro děti, které si s jeho členkami s radostí zatancovaly. Své představení předvedla skupina historického šermu Vítkovci.

Příchozí si mohli prohlédnout prostory české školy a místní kostel. Pro milovníky dechovky zahrála oblíbená Žatečanka. Přibližně okolo 19. hodiny ji vystřídala skupina, která potěšila všechny fanoušky tvrdší muziky a zejména kapely Queen – jejich revival Queenie, který byl od originálu stěží k rozeznání. Po 20 hodině pódium patřilo Ventilkům a Pumpičkám. Ve 21,30 představil Kamarád Lorm film „Až na to voko“. Ohnivou show předvedly Feferonky. Celou akci pak zakončil slavnostní ohňostroj ve 22,30.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video