Václav Neckář oslaví na Dočesné narozeniny

Veronika Salášková 2013-05-10 00:09:00

Žatec – Přípravy programu letošní 56. Žatecké Dočesné jsou v plném proudu. Největšími hvězdami, které na ní přislíbily účast, jsou zpěváci Kamil Střihavka, Dalibor Janda a Václav Neckář, který na jejím pódiu oslaví narozeniny. Letos se návštěvníci možná také dočkají novinky v podobě zvýšení počtu pódií o dvě. O tom, zda skutečně budou, se však zatím jedná.

Dočesná mívá dvě pódia – hlavní scénu na náměstí Svobody a pódium na autobusovém nádraží, na němž v pátek večer bývá country scéna, v sobotu dopoledne dětská scéna a v sobotu odpoledne a večer scéna rocková. Iniciativa k rozšíření počtu pódií na tomto ročníku vzešla od soukromých subjektů. „Vše je ale teprve ve fázi uvažování a není nic dohodnuto,“ sdělil Karel Fiala z Městského divadla v Žatci, které je tradičním organizátorem Dočesné. Jedna ze scén by mohla být, pokud jednání dopadnou kladně, v areálu Žateckého pivovaru a další na Chelčického náměstí.
Ve fázi jednání se nachází také program chmelových slavností. Potvrzený je koncert Václava Neckáře, který v pátek 6. září oslaví své narozeniny na velkém podiu na náměstí Svobody. „ Poblahopřát mu přijede i mnoho hostů,“ dodal Karel Fiala.
V sobotním programu dále vystoupí Dalibor Janda s kapelou. Na pódiu se objeví i zpěvák Kamil Střihavka, který se představí s projektem Československá superskupina. Tu tvoří Miloš Meier (bicí), Vladimír „Guma“ Kulhánek (basová kytara), Michal Pavlíček (kytara), Roman Dragoun (klávesy) a Jan Hrubý (housle). Tyto hudebníky vybrali posluchači Radia Beat. Návštěvníci Dočesné se ale mohou těšit i na mnoho dalších umělců.
Dočesná nenabízí pouze kulturní vyžití, ale také možnost ochutnat na jednom místě mnoho různých značek piv od pivovarů z České republiky a Německa. V loňském roce k nim dokonce přibylo pivo japonského pivovaru Suntory. Na Dočesnou každoročně zavítá několik desítek tisíc lidí včetně zahraničních návštěvníků, nejčastěji z Německa.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video