Na umělce už v záři reflektorů

Veronika Salášková 2016-10-01 00:27:00

Žatec – Po více než dvou letech od jeho vybudování mohou konečně fotbalisté FK Slavoj Žatec využívat hřiště s umělou trávou naplno. Od minulého týdne bylo konečně zprovozněno jeho osvětlení. Hráči tak na hřišti budou moci trénovat už i v zimních měsících, kdy se brzo stmívá.

Hřiště s umělou trávou na levém břehu řeky Ohře vzniklo v roce 2014. Klub na něj získal dotaci od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve výši asi 10 milionů korun. Zbylých čtyři a půl milionů přidalo jako spoluúčast město Žatec. Osvětlení hřiště mělo být původně vybudováno již v roce loňském, klub měl na něj přislíbenu dotaci od ministerstva školství, kterou se mu ale nakonec nepodařilo získat. Hřiště tak fotbalisté mohli v zimních měsících využívat pouze do 16. hodiny, protože později již byla tma. To značně omezovalo zimní činnost a tréninky, kvůli nimž vlastně hřiště vzniklo.
V letošním roce se klubu od ministerstva podařilo nakonec na osvětlení získat dotaci ve výši 3,8 milionu korun. Práce na jeho instalaci vyšly celkem na pět milionů korun. Město se na akci podílelo přibližně milionem korun. Umělý trávník tak nyní osvětluje osmnáct světel ze šesti sloupů.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video