Šesťáci jsou jedničky

Markéta Chalupová 2018-05-04 09:32:56

Žatec (mch) Na aktivitu loňských deváťáků úspěšně navázali žáci ze šesté třídy žatecké základní školy na náměstí 28. října. Pro děti, které navštěvují družinu, společně s jejich třídní Silvií Svobodovou, připravují každé úterý tematické odpoledne.

„Velmi mě těší zájem dětí, které se rozhodly navázat na činnost svých předchůdců a stejně jako oni realizují každé úterý pro své malé spolužáky zábavné odpoledne, jehož zaměření je pokaždé jiné. Během školního roku již zorganizovali například sportovní odpoledne v přírodě s environmentálně orientovanými soutěžemi, turnaje v deskových hrách, výtvarné dílny, ve kterých děti vyrobily vánoční dárek pro maminku nebo velikonoční dekorace, dopravní soutěž zaměřenou na poznávání dopravních značek, řešení dopravních situací a poskytování první pomoci, ale i divadelní kroužek či pečení perníčků před Vánocemi,“ popisuje aktivity dětí S. Svobodová

S velkým ohlasem dětí se setkávají i různé badatelsky orientované aktivity, nyní například v dubnu zkoumaly životní podmínky pro růst rostlin. Každý malý školák zasel, společně se staršími spolužáky, semínka a pak děti sledovaly, jak rostou a vysvětlily si, co vše potřebují rostliny ke zdárnému vývinu.

K šesťákům se přidala i tři děvčata z osmé třídy a pravidelně s dětmi v družině nacvičují taneční vystoupení. „Postupně se k nám přidaly žákyně osmé třídy Adéla Řehulková, Michaela Merklová a v 2. druhém pololetí i Denisa Koutová. Tančily s dětmi na vánoční besídce pro rodiče nebo v pečovatelském domě. Nyní opět společně připravují vystoupení pro babičky a maminky v pečovatelském domě v Podměstí, které se uskuteční k příležitosti Mezinárodního dne matek. Adéla a Michaela dokonce obdržely na konci 1. pololetí od paní ředitelky oficiální pochvalu ředitelky školy,“ je právem hrdá na šikovné žáky S. Svobodová. 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video