KADAŇ (r) — Do potíží s hygieniky se dostala Restaurace U Slávka na Mírovém náměstí v Kadani. Jak minulý týden na svém webu informovala Krajská hygienická stanice v Ústí nad Labem, kontroloři provozovnu dočasně uzavřeli a nařídili její sanitaci. Za zjištěné nedostatky provozovateli uložili finanční postih.
Při kontrole restaurace s výrobou asijských specialit hygienici zjistili, že ve stravovací provozovně není zásadním způsobem dodržována provozní hygiena ani není prováděna dostatečná sanitace provozu, zařízení a provozního náčiní.
„Povrchy podlah v celé provozovně, povrchy stěn, stropů a vnitřní i vnější části technologického vybavení (chladicí a mrazicí zařízení) byly silně znečištěny mastnotou, zbytky potravin, uvnitř mrazicího boxu byla zjištěna černá plíseň.
V kuchyni i ve skladu potravin byly na pracovních plochách, policích a na podlaze uloženy osobní věci a další předměty nesouvisející s výkonem pracovní činnosti.
Koše na odpad byly silně znečištěné a bez víka. V době kontroly bylo zjištěno skladování vzájemně neslučitelných potravin a uchovávání potravin a pokrmů při nevhodných teplotách a v nevhodných podmínkách (uložené na zemi, v nevhodných nádobách, nezakryté a podobně). Vprovozovně není vytvořen dostatečný prostor pro bezpečné provádění všech pracovních operací, dochází zde ke křížení čistých a špinavých cest, čímž vzniká značné riziko kontaminace připravovaných pokrmů s následným ohrožením zdraví strávníků alimentárním onemocněním. Byly zjištěny stavebně technické závady,“ popsali kontroloři neutěšený stav provozovny.
Foto: KHS Ústí nad Labem
Pozvání Mirky Farkasové na Štědrý den 24. 12. 2024.
Přehrát videoZlatá neděle 22. 12. se nesla v Žatci ve znamení zpívání koled - v podloubí u Ramon café, tradice, za kterou stojí mj. ŽOK :-)
Přehrát video