O nemocnici nyní probíhá podpisový boj

Veronika Salášková 2012-01-25 00:05:00

Žatec – Podpisem Antimemoranda občané vyjadřují svůj nesou-hlas s rozhodnutím zdravotních pojišťoven vypovědět a neprodloužit smlouvy po skončení letošního roku s gynekologicko – porodnickým oddělením a pediatrií v žatecké nemocnici.  Tato podpisová akce stále ještě probíhá a lidé z celého lounského okresu, ale i okolních obcí sousedních okresů požadují zachování těchto oddělení. Zatím Antimemorandum podepsalo přes dva a půl tisíce lidí a další je následují. Město Žatec do nemocnice investovalo v minulých letech přes 300 milionů a to jak do budov, tak do přístrojového vybavení.

„Město za svou nemocnicí stojí a ta je v současné době stabilizovaná,“ sdělil místostarosta Jan Novotný. Žatec o pomoc žádá také okolní obce, mikroregiony a sdružení, jichž jsou města a obce členy.
Rada Euroregionu Krušnohoří, který sdružuje obce Ústeckého kraje, na konci roku přijala usnesení, ve kterém jednomyslně požaduje zachování sou-časného rozsahu zdravotní péče v Nemocnici Žatec jako základního pilíře zdravotní péče v okresu Louny. „Jednáme samozřejmě s dalšími sdruženími právnických osob, jako jsou mikroregiony i na poli politickém tak, aby ten vyvíjený tlak byl co největší a aby se nám podařilo ten nepříznivý záměr odvrátit a oddělení zachovat,“ dodal místostarosta Novotný. Svůj podpis mohou občané pod Antimemorandum připojit v nemocnici či na radnici.
V loňském roce proběhlo na žateckém gynekologicko-porodním oddělení 500 porodů a 1230 operací. Počet potenciálních pacientů této nemocnice je vyšší než 80 tisíc.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video