Hokejová Energie na pomoc Janu Alinčovi vybrala 70 tisíc korun

Lucie Steklá 2020-02-26 13:27:00

Karlovy Vary, Louny (lus, ek) Významné finanční pomoci se v minulých dnech dočkal Jan Alinč, odchovanec lounského hokeje. Bývalý forvard Karlových Varů, který se po těžkém zranění z inline hokeje potýká s vážnými zdravotními problémy, před pátečním duelem s Kometou obdržel od klubu finanční příspěvek ve výši 70 tisíc korun.

Šek na vybranou částku předal před startem vítězného utkání s Brnem dceři Jana Alinče karlovarský kapitán Václav Skuhravý. Právě ten byl hlavním iniciátorem akce, kterou se snaží svému dlouholetému kamarádovi pomoct. Na pomoc Alinčovi nejprve zorganizoval charitativní sbírku, během níž daroval do internetové aukce svůj originální hraný dres z této sezony, který se vydražil za částku 20 500 korun. Významnou měrou přispěli někdejšímu reprezentantovi a účastníku olympijských her v Lillehammeru také hráči a realizační tým Energie, kteří mezi sebou vybrali takřka 50 tisíc.

Dnes sedmačtyřicetiletý Alinč se po uzavření bohaté kariéry i nadále aktivně věnoval sportu. Při jedné takové aktivitě bohužel došlo v roce 2019 k velkému neštěstí. Rodák z Loun si chtěl zahrát rekreačně inline hokej, zápas 6. května ale skončil pro hráče vážným zraněním. Při hře totiž spadl hlavou na mantinel a byl odvezen do nemocnice. S následky úrazu se ale bohužel musí vyrovnávat dodnes.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video