Zájem o uzavření sňatku vzrostl

Lucie Steklá 2020-03-04 13:51:00

Louny (lus) Sto dvacet šest párů v loňském roce uzavřelo sňatek v matričním obvodu města Louny. Sto a jeden obřad se konal v katastru Loun, ostatních pětadvacet v okolních obcích. V roce 2018 svateb v Lounech proběhlo devadesát devět.

Oddávalo se v Cítolibech, Slavětíně, Rané, Třtěně, Košticích, Blšanech u Loun a Veltěžích. Co se týče města Louny, ze 101 obřadů se jich rovných osmdesát uskutečnilo v obřadní síni lounské radnice. „Pět sňatků bylo církevních. Šestnáct obřadů si přáli snoubenci vykonat na jiném vhodném místě v katastru Loun, například v Kamenném lese, Masarykových sadech, Lužeradech, atriu knihovny, Vernerově mlýně v Brloze nebo na zahradě rodinného domu v Lounech,“ vypočetla místa svateb Jaroslava Hájková z lounské matriky.  

Určených dnů pro svatbu měla loni radnice pětadvacet, obřady ale proběhly i v jiné dny, těch bylo dvacet dva. Nejvíce k uzavření manželství lákaly letní měsíce, v červnu to bylo 22, v červnu 15 a v srpnu 29 obřadů. V září se oddat nechalo šestnáct párů, v dubnu jedenáct, sedm svateb se konalo v listopadu a prosinci, pět v únoru a březnu, v říj-nu čtyři. I leden si našel své obdivovatele a sňatek v tento měsíci uzavřely dva páry. A dokonce i v květnu, kdy se podle pořekadel svatby konat nemají, se v Lounech uskutečnily hned tři.

Na letošní rok má již svatební termín zamluveno pětatřicet párů. Prvním termínem svateb byl 11. leden a poté 1. únor. Březen i duben nabídne termíny dva, stejně jako září, říjen a listopad. V květnu a prosinci si snoubenci mohou vybrat z jednoho data, v červenci ze tří, v červnu a srpnu ze čtyř.

Oddávajícími jsou starosta města a oba místostarostové, a také zastupitelé města Louny Jan Kerner, Pavel Csonka, Jan Červa a Michal Pehr.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video