Okres Louny: tři pozitivně testovaní, v kraji v neděli bylo pozitivně testováno osm osob

Lucie Steklá 2020-03-29 22:43:14

Okresy Louny a Teplice jsou posledními v kraji, v nichž byla nákaza coronavirem prokázána, v obou jsou tři pozitivně testovaní lidé. Nejvíce nemocných Covid-19 je v okrese Ústí nad Labem (29) a Litoměřice (25). V ústeckém okrese se čtyři osoby uzdravily.

OD 26. února do 29. března (informace k 18 hodině)  prošlo na území Ústeckého kraje testem na možnou nákazu koronavirem Covid - 19 celkem 2536 osob. 

Pozitivních jich v kraji je 98, z toho osm za posledních 24 hodin. 

Nejméně nemocných, pod počet deseti osob, je v okresech Louny a Teplice (3), poté v Chomutově (8) a Mostě (9). V děčínském okrese je nemocných jednadvacet, o čtyři více na Litoměřicku, nejvíce - 29 - na Ústecku. 


Podle lounského starosty Pavla Jandy lékaři v první linii nemají respirátory FFP3. "Pokud doma máte nějakou "trojku", prosím zvažte jeho darování svému stomatologovi. Nebo nabízíme následující směnu. Pokud přinesete na radnici jeden respirátor FFP3, vyměníme Vám ho za 2 FFP2 a 5 roušek," řekl. 

Dnes zaměstnanci z lounského městského úřadu zajeli do skladu humanitární pomoci do České Kamenice a přivezli dezinfekci, která je určena pro fungující zařízení pečující o děti. Zásobeny tak budou školky, dětská psychiatrická nemocnice. Zbytek bude rozdělen do obcí.

Louny a okolí stále šijí roušky. Na radnici v Lounech v rouškyPOINTu je  dostatek materiálu. "Moc děkuji všem, kteří dodávají materiál nebo hotové roušky, které následně distribuujeme přes výdejové okénko v Městská knihovna Louny," dodal starosta.

Od 30. března je k dispozici "Rouškové okénko" také Žatečanům, a to v prostorách Infocentra Žatec (vedle chmelničky) a platí tam jednoduchá pravidla: 

- otevřeno od 10 do 14hod. (kontakt 415 736 155)

- přines pokud máš/dáme pokud máme (zatím máme)

- látky, nitě, gumičky, tkalouny - máš doma a nepoužiješ? - dones/ potřebuješ? - přijď se zeptat/zavolej.


Byl také odeslán písemný požadavek za města Žatec, Louny, Podbořany a Postoloprty na zřízení odběrného místa v okrese Louny. "Přitvrzujeme v komunikaci v souvislosti se zajištěním odběrného místa (komunikace probíhá na úrovni: starostka - předseda ústředního krizového štábu MUDr. Prymula, ministerstvo zdravotnictví, ředitel Nemocnice Žatec, náměstek hejtmana ústeckého kraje, dětská lékařka)," uvedlo město Žatec na svém facebooku. 

V takovém případě pro místo vytipované mimo Nemocnici Žatec - by bylo potřeba zajistit: hlavně personál, který je v současné době největším problémem, ostatní jako připojení k internetu, organizace dopravy je v řešení.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video