V lounském okrese přibyli za den tři nakažení koronavirem

Lucie Steklá 2020-03-30 21:01:00

V kraji za posledních čtyřiadvacet hodiny přibylo sedmadvacet pozitivně testovaných osob onemocněním Covid-19. Celkem je v kraji potvrzeno 125 pozitivních osob.

Za necelý měsíc byl v Ústeckém kraji na možnou nákazu koronavirem Covid - 19 testováno celkem 2695 osob. 

Okres Louny měl k dnešní (pondělí 30. března) potvrzeno onemocnění u šesti osob. 


Vládní kabinet dnes opětovně prodloužil omezení volného pohybu po celé České republice do 11. dubna do 6 hodin. Opatření platí od 16. března, vláda ho naposledy prodloužila do středy 1. dubna. Rozšířila ho tehdy rovněž o ustanovení, podle kterého nemají lidé na veřejně dostupných místech tvořit skupinky a mají být nejvíce ve dvou. Restaurace zůstanou uzavřené do soboty 11. dubna. Vláda prodloužila zákaz, který původně platil do středy. Zákaz se netýká například výdeje jídla okénkem nebo prodeje s sebou bez vstupu do provozovny. Omezení neplatí také pro provozovny, jež neslouží pro veřejnost, například zaměstnanecké stravování, stravování poskytovatelů zdravotních a sociálních služeb nebo vězeňských zařízení. Vláda také prodloužila do soboty 11. dubna zákaz maloobchodního prodeje a prodeje služeb v provozovnách. Původně platil do středečních 06:00. Zákaz se netýká například prodejen potravin, lékáren, drogerií, prodejen výpočetní techniky, malých domácích zvířat a potřeb pro ně, novin a časopisů, zahrádkářství, květinářství nebo prodeje zdravotnických prostředků.  

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video