Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-07-02 12:00:00

Hudba v žateckém podloubí, pouť v Liběšicích a Skupicích, Beruška na Roubence, Husitská sobota na zámku Pátek, beachvolejbal na koupališti, vernisáž U Plazíka, Brodecko - Metodějská zábava na návsi v Brodech, Slavnosti Jana Rudolfa na zámku Krásný Dvůr, kostýmované prohlídky na Stekníku - prodloužený víkend je tady!

ŽATECKO

PÁTEK 3. ČERVENCE

Letní kino Žatec: Samotáři (Restaurovaná verze). Ve 21:30 hod.

Dům dětí a mládeže Žatec: Letní akce pro děti – jednodenní program plný zábavy, výletů, tvoření, oběd, pitný režim zajištěn. 250 Kč za den. Od 8 do 16 hod.

Bývalá budova Spořitelny Žatec: Hudba v podloubí - vystoupí Terez Wrau, buskerka z Olomouce, velká cestovatelka, zpívající ve 14 jazycích. Dobrovolný příspěvek do klobouku. Od 18 hodin

Restaurace U Orloje Žatec: Kapela Saiwala - Letní koncert. Od 20 hod.

Dino Club Žatec: Taneční večer - Open párty! Finlandia párty a dárky (sluneční brýle), za DJ pultem David Šrámek. Těšíme se na vás! Od 22 hod.

SOBOTA 4. ČERVENCE

Liběšice u Žatce: Hlavní pouť k Panně Marii, která se slaví každý rok první neděli po 2. červenci, kdy se připomíná Zjevení Panny Marie a zázračné zachránění tonoucího sedláka a jeho syna při povodni v roce 1743 - mše sv. u kapličky Zjevení Panny Marie v Klučku. V 19 hod.

NEDĚLE 5. ČERVENCE

Liběšice u Žatce: Hlavní pouť k Panně Marii - začátek u kapličky v Klučku, procesí do Liběšic s milostnou soškou Panny Marie, v 11 h slavná mše sv. v liběšickém poutním kostele, děkovná pobožnost k Panně Marii, posezení v areálu fary s občerstvením, v 15 h svátostné požehnání v kostele, zábavný program a hudba na návsi. 277. výročí poutního místa. Od 10 hod.

Zámek Stekník: Speciální prohlídky - Kostýmované prohlídky s hraběcí rodinou Kulhánků z Klaudensteina. Dospělí 100 Kč; děti do 6 let 20 Kč; děti 6 - 18 let 70 Kč. Také v pondělí 6. 7. Od 10:30 do 16:30 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 3. ČERVENCE

Kino Svět Louny: Téměř dokonalá tajemství – Komedie. Také v sobotu 4. 7. Od 22 hod.

Ledová sezona: Ztracený poklad. Také v sobotu a neděli. Od 15 hod.

3Bobule – komedie. Také v sobotu a neděli. Od 17:30 a 20 hod.

Kino Domoušice: Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon. V 19 hod.

Roubenka (Masarykovy sady) Louny: Hrají Beruška + Miners (D) – na Roubenku se valí invaze, a to veliká! Kapelné 50 Kč. Od 19 hod.

SOBOTA 4. ČERVENCE

Kino Svět Louny: Ledová sezona: Ztracený poklad. Také v neděli. V 10 hod.

Lassie se vrací. Také v neděli. Ve 13 hod.

Archeoskanzen Březno u Loun: Ve skanzenu se usídlí Slované - tento víkend bude skanzen plný Slovanů a jejich řemesel! Přijďte si přičuchnout k ranému středověku! Budou u nás celý víkend od 9 do 17 hodin. 

Galerie U Plazíka Peruc: Prolétám - Vernisáž kombinované výstavy fotografií a veršů Miroslava Krhounka s názvem Prolétám. Výstava je přístupná o víkendech a svátcích od 10 do 17 hodin. Od 14 hod.

Zámek Pátek: Husitská sobota - Otevření Muzea husitského hejtmana Alšíka Škrpy. Husitské ležení s ukázkami dobových zbraní a zbroje v podání sdružení SUB UTRAQUE. Od 12 hod.

Lužerady - Vršovice: Oslavy řeky Ohře - 6. ročník Oslav řeky Ohře Na Bobečku u řeky ve Vršovicích. Hromadná plavba na lodích, člunech nebo „na čemkoli“ po řece Ohři , 12 – 12.45 h prezentace účastníků plavby „na bahně“, 13.30 h vyplouváme z Lužerad. DĚTSKÝ DEN od 15 h - soutěže a zábava pro děti, trampolína, houpačky, lanovka, střelnice, občerstvení zajištěno. Od 13:30 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v sobotu prohlídka technologie mletí žita je obohacena o ukázku chodu Křižíkovi rozvodnice. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Skupice: 11Pouť Petra a Pavla – ha hřišti ve Skupicích, Dětský den, animační program pro děti Lada Fejfer a David Kozlok (od 15:10 h), pěna pro děti od hasičů (17 h), dětská diskotéka (17:30), taneční zábava pod širým nebem se skupinou Golf (od 18 h), ohňová show 2 Much Fire (ve 23 h); s podporou KZMP Postoloprty. Od 14 hod.

NEDĚLE 5. ČERVENCE

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Zámek Peruc: Otevření zámku v Peruci - Na zámku Peruc jsou pro návštěvníky připraveny otevřené letní dny od 1. 7. do 31. 8., kdy bude zpřístupňeno severní a západní křídlo zámku a ty nejhezčí a nejhodnotnější salonky a sály. Otevírací doba: Každý den v časech 10.00 - 18.00 (poslední prohlídka začíná v 18.00).

PODBOŘANSKO

PÁTEK 3. ČERVENCE

Letní kino Podbořany: Příliš osobní známost – romantická komedie. Od 22 hod.

Beach hřiště koupaliště Podbořany: Logit Cup 2020 - V pátek ráno začíná turnaj mixů a v sobotu turnaj mužů, na nově zrekonstruovaném hřišti, občerstvení, vyhlášení. Od 9 hod.

Music club Bílá růže Podbořany: SUMMER Booooom Restart - První veřejný EDM/Club event až do ranních hodin po 3 měsících je tady! DJ Mery, DJ A 75, DJ Beran. Od 21 hodin do 5 rána.

Myslivna Vroutek: VI. Motosraz Laid - Back Riders - Živá muzika v pátek i sobotu, jídlo, pití, parkování a stanování na místě, stánkový prodej, spanilá jízda v sobotu ve 13 hodin. V pátek a sobotu.

SOBOTA 4. ČERVENCE

Letní kino Blšany: Případ mrtvého nebožtíka – komedie. Od 22 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Slavnosti Jana Rudolfa Černína - Speciální prohlídky zámku, Hraběcí stolování na Krásném Dvoře po všechny tři dny (první v 10 h, poslední v 16.30). 4. a 5. 7. Noční prohlídky zámecké jídelny - procházka nočním zámkem při svíčkách (21:30 h). 4. 7. nejen pro děti divadelní vystoupení spolku Klaun Family. 5. a 6. 7. zážitková hra v zámecké zahradě, komentovaná procházka parkem. Program doplní po všechny tři dny jarmark na zámeckém nádvoří. Také v neděli a pondělí. Od 10 do 17 hod.

Náves obce Brody: Brodecko - Metodějská zábava - Turnaj v pivním pongu, živá kapela vyladí mikrofony lehce po sedmé, večerní zábava a pohoštění na návsi. Od 19 hod.

NEDĚLE 5. ČERVENCE

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexander Siudzik. V 9 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: OTEVŘENO pro rozjímání, prohlídku výstav - od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. Otvírá kostelnice Valentina Angelevská. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video