Memoriál Zdeňka Kováře se letos nehraje

Alla Želinská 2020-07-08 19:09:00

Pořadatelé vzpomínkový fotbalový turnaj kvůli situaci s koronavirem zrušili.

Omezení spojená s pandemií Covid-19 způsobila i to, že organizátoři zrušili plánovaný v červenci Memoriál Zdeňka Kováře ve fotbale v areálu FK Vroutek. V sobotu 11. července se měl konat již 8. ročník tohoto turnaje.

Fotbalového klání ve Vroutku se účastní staré gardy např. z Teplic, Studené, Velké Dobré, Blšan. Před třemi lety sem zavítaly fotbalové osobnosti – Patrik Gedeon, Pavel Verbíř, Jiří Bešík, Ladislav Jamrich, Radek Šelicha, Karel Tichota nebo Aleš Pikl, anebo také bývalý trenér Blšan Přemysl Bičovský.

„Důvodem zrušení Memoriálu jsou bezpečnostní hygienická opatření. Doufáme, že další rok si to vynahradíme a turnaj uspořádáme, když to okolnosti dovolí,“ říká za pořadatele Radek Hájek s tím, že pro tak velkou akci, kam se sjíždějí hráči z různých koutů republiky a stovky diváků, je to pochopitelné rozhodnutí.

Zdeněk Kovář byl známou fotbalovou tváří v regionu. Velkou část života prožil na Žatecku, na začátku sedmdesátých let hrál fotbalovou ligu za Teplice. Významnou fotbalovou zastávkou byly pro něj Blšany, kde se pohyboval od roku 1982. Byl u cesty Chmelařů z krajské I.B třídy až do první ligy.  Tragicky zemřel 23. února 2013 na lounském silničním obchvatu po čelním střetu s jiným autem. Viník nehody byl odsouzen do vězení.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video