Městská doprava zdražila, cestující nad 65 let jezdí zdarma

Lucie Steklá 2020-07-22 14:21:00

Louny (lus) Městská doprava v Lounech byla dlouhodobě jednou z nejlevnějších v republice. Jezdila za desetikačku. Od 1. července se po Lounech svezete za třináct korun při platbě v hotovosti.

Pokud máte čipovou kartou, vyjde vás jedna jízda na jedenáct korun. MHD v Lounech provozuje od srpna 2018 společnost Autobusy Karlovy Vary. 

Úpravu ceníku schválili lounští radní v polovině května. Úprava se týká obyčejného jízdného od 15 let do 65 let placeného v hotovosti, bezhotovostních plateb a časového jízdného. ,,Bezplatnou přepravu budou mít senioři již od 65 let. Zdarma je i dětský kočárek, nákupní taška na kolečkách a zavazadlo ve tvaru válce do délky 150 cm a průměru deset centimetrů,“ uvedl odbor rozvoje města lounské radnice. Děti od šesti do patnácti let stále jezdí za pět korun.

Původní sleva ve výši deseti procent je zahrnuta pouze do slevy jízdného placeného bezhotovostně prostřednictvím bezkontaktní čipové karty nebo bankovní karty. Tato možnost úhrady jízdného je finančně výhodnější než úhrada jízdného placeného v hotovosti.

Čipové karty lze i nadále zakoupit a dobíjet v informačním centru. Zůstatky na čipových kartách si mohou cestující vyzvednout od tohoto týdne v lounském informačním centru. S sebou je nutné mít kartu určenou k vybití. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video