Hnutí ANO stáhlo Hamousovou. Do senátních voleb místo ní jde Rychtařík

Lucie Steklá 2020-07-23 14:54:00

Žatec, Louny (hm) Hnutí ANO 2011 nenasadilo do letošních senátních voleb starostku Žatce Zdeňku Hamousovou. Neschválil ji výbor hnutí. Jako náhrada je na návrh krajského předsednictva Milan Rychtařík, místostarosta Města Louny. Pro politické hnutí bylo prý rozhodujícím důvodem senátorčino řízení pod vlivem alkoholu.

,,Každé politické uskupení může v daném volebním obvodu podat pouze jednu při-hlášku kandidáta. Prosazoval jsem senátorku Zdeňku Hamousovou do poslední chvíle. Dokonce ji schválil i krajský sněm. Její řízení pod vlivem alkoholu však rozhodlo. Jako náhrada je lounský místostarosta a krajský zastupitel Milan Rychtařík,” vysvětlil poslanec za hnutí ANO a předseda Oblastní organizace Louny Pavel Růžička. Rychtařík chce kampaň vést kontaktně. ,,Rád bych se zaměřil na otázky migrace, pomoci samosprávám s rozvojem obcí, podpoře sociálně slabších skupin jako jsou samoživitelky, věnovat se budu také zajištění primární péče, kterou by měla poskytovat nemocnice v Žatci," řekl Milan Rychtařík.

Zdeňka Hamousová kandidovala ve volbách do Senátu v roce 2014 jako nestraník za hnutí ANO 2011 v obvodu Louny. Se ziskem 25,79 procenta hlasů skončila v prvním kole na druhém místě. Ve druhém kole nakonec poměrem hlasů 52,31:47,68 procenta porazila tehdejšího ministra školství Marcela Chládka.

,,V souvislosti s letošním místem na kandidátce jsem nikoho neoslovovala a nechávala záležitosti volný průběh. V poslední době jsem poměrně aktivně působila ve prospěch kompenzačního bonusu obcí a uvažování v pozici starostky u mě převažuje,” ozřejmila situaci senátorka Zdeňka Hamousová. ,,Senátní volby jsou rovněž o tom, jaký zástupce je nominován. Před dvěma lety jsem podporovala do senátu za hnutí ANO 2011 nominaci doktorky Dernerové, která byla do té doby členkou. Regionální zástupci hnutí však její kandidaturu nechtěli. ANO 2011 tak v senátu přišlo o dobrého člověka a zástupce. Teď už je ale téma jiné a vše stojí na novém kandidátovi, kterému přeji, aby dokázal zdejší obyvatele přesvědčit,” dodala na závěr Zdeňka Hamousová, která nepotvrdila, ale ani nevyvrátila možnou kandidaturu do Senátu za jiné politické uskupení.


Napsal(a): Hedvika Mašková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video