Obrazem: ZUŠ Podbořany zahájila školní rok

Alla Želinská 2020-09-25 18:23:00

Prvního září těsně před zahájením výuky jsme nahlédli do učeben a kanceláří ZUŠ Podbořany. Učitelé a další pracovníci školy byli na žáky připravení a natěšení. Během prázdnin se v ZUŠce opravovalo, uklízelo, připravovalo na nový školní rok. A ředitel Martin Říhovský nás všemi prostory od přízemí až po půdní vestavbu laskavě provedl. Ten den mimochodem slavil narozeniny, k čemuž mu dodatečně blahopřejeme.

Přesně ve 13 hodin do školy začali přicházet žáci, někteří v doprovodu dospělých, někteří samostatně. A škola opět začala fungovat v běžném vyučovacím režimu.

Zástupci ZUŠ již stihli vystoupit např. při vernisáži fotovýstavy Laurencie Heláskové v kostele Božího Spasitele, chystal se koncert sboru Egeria, jehož zpěváci zkoušejí každé pondělí odpoledne (koncert naplánovaný na 28. 9. však sbormistryně odložila na jiný termín), v ateliéru se opět scházejí účastníci výtvarného kurzu Romany Havrdové.

Školu „postihla“ v minulých dnech nemilá zpráva: „Podle informací Krajské hygienické stanice Louny byl v sobotu 19. 9. potvrzen jako pozitivní na Covid-19 jeden z pedagogů dechových nástrojů ZUŠ. V současnosti je v karanténě do 27. 9. Všechny kontakty pedagoga ve škole s žáky a rodiči prověřuje nyní KHS Louny. Dle informací od KHS byla nařízena karanténa k dnešnímu dni pouze u jedné žákyně školy. Sledujte prosím pravidelně svůj zdravotní stav. V případě zvýšené teploty nebo respiračních příznaků kontaktujte ředitele ZUŠ, tel: 774 832 444, KHS Louny, tel: 477 755 610 nebo svého praktického lékaře. V současnosti nemá škola nařízena další omezení, důsledně dodržuje hygienická opatření vlády a výuka pokračuje dle řádného rozvrhu hodin. O situaci jsou všichni pedagogové informováni. V případě změny situace Vás budeme dále informovat,“ sdělil M. Říhovský.

V pátek 25. 9. umělecká škola fungovala v běžném vyučovacím režimu. Na pobočce v ZŠ Lubenec výuka odpadla z důvodu ředitelského volna.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video