Zemřel zakladatel pěveckého sboru Kvítek Vladimír Petržilka

Lucie Steklá 2020-12-22 13:05:00

Smutnou zprávu oznámila na facebookovém profilu lounského sboru rodina V. Petržilka. Rozloučení s dlouholetým sbormistrem proběhne 29. prosince od 13. hodin před pavilonem A na Výstavišti. V úterý 29. prosince od 9 do 12 hodin bude ve foyer divadla umístěna kondolenční kniha.

,,Vážení přátelé, s hlubokým zármutkem oznamujeme, že dne 20.12.2020 nás náhle opustil zakladatel a dlouholetý sbormistr pěveckého sboru Kvítek Louny pan Vladimír Petržilka.  Za více než 40 let své umělecké a pedagogické činnosti pozitivně ovlivnil několik generací tvůrčích lidí," znělo v oznámení. 

V. Petržilka byl pedagog, který se kladně podílel na utváření několika generací mladých lidí, a také Člověk se srdcem na dlani. „Kdykoli se v telefonu či na ulici ozvalo hlasité ‚Salut‘! věděl jsem, že nepůjde o minutový rozhovor, ale též jsem měl jistotu, že po ukončení se nebudeme rozcházet bez dobré nálady. Vláďa uměl to, co dnes u mnohých postrádám – dodat vám energii i optimismus zároveň! I proto jsme se už v létě domluvili (a teď v prosinci se o tom ještě ujistili), že bude dobré zahájit přednáškový cyklus pro Spolek rodáků a přátel města Loun a okolí v roce 2021 programem, který lidi v dnešní divné době upoutá, naladí a rozveselí v jednom. A tak jsme chtěli v úterý 5. ledna 2021 v 16:30 pozvat nejen ‚rodáky‘ do Městské knihovny na komponovaný pořad ‚Hlas – slovo – poezie - hudba‘. K tomu už, bohužel, nebudeme mít příležitost…," uvedl k úmrtí Vladimíra Petržilky lounský místostarosta V. A. Hons. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video