Lávka přes Ohři je opět zavřená

Lucie Steklá 2021-01-22 14:00:00

Louny (lus) Nemilý dárek dostaly den před vánočními svátky Louňané. Město opět u-zavřelo lávku pro pěší u železničního mostu přes Ohři mezi ulicemi Pod Cukrovarem a Na Losech. Ke kroku přistoupilo na základě doporučení vyplývajícího z provedené mostní prohlídky a zajištění bezpečnosti chodců. Na jaře se lávka pravděpodobně dočká provizorní opravy k zajištění její provozuschopnosti, větší rekonstrukce pak proběhne později.


Město Louny má připravený projekt na úplnou rekonstrukci lávky s náklady zhruba čtyři miliony korun. Do investičního rozpočtu letošního roku ale byla rekonstrukce plánována a zařazena s podmínkou získání dotace. Ministerstvo pro místní rozvoj zatím dotační titul nevypsalo.

Lávka byla zavřená od srpna do října v roce 2018 a už v tu dobu byl její stav špatný. Tehdy se ale opravoval jen železniční most. To se, stejně jako nyní znovu uzavření lávky, stalo terčem kritiky některých obyvatel města. Právě tudy vede pěší cesta do lokality Lužerady, kterou Louňané využívají k procházkám. O to víc v době, kdy je veškerá jiná volnočasová aktivita omezena.

Kritikou občané na sociálních sítích nešetří. Domnívají se, že mohla proběhnout oprava současně. „Nedávno byl most opravován a byl zavřený. To je fakt Kocourkov,“ uvedl Martin Kruml. „Most se opravoval, tryskání, nové nátěry. A na lávku se vykašlali. To je možné o-pravdu jen v ČR. To se fakt nedá pochopit,“ nešetřil kritikou Jan Mrázek. Rybář Petr Ipser poznamenal: ,,A večer je krásně osvětlená, to abys viděl ty díry zespoda, které tam jsou!!! Chodím tam na ryby a už tři roky jsou ty plechy v dezolátním stavu. No někdo si toho všiml až teď... asi se zvedl ze židle.“


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video