Jubilejní ročník přespolního běhu letos proběhne virtuálně

Lucie Steklá 2021-02-25 16:02:31

Louny (lus) Formou virtuálního běžeckého závodu proběhne letošní, již 55. ročník Jarního přespolního běhu v Lounech a současně 19. Ročník Memoriálu Lucky Náprstkové. Na zdolání trati mají zájemci celý týden, od pondělí 1. do 7. března. Trať povede na ,,svém místě“, tedy v parku mezi Louny a Dobroměřicemi u cyklistického stadionu. Zúčastnit se může každý, běžci od jednoho do sta let.

,,Závodí se parku ve zvlněném terénu po lesních pěšinách. Použití atletických treter je povoleno. Vyznačení tratí zajistí pořadatel od pondělí 1. března do neděle 7. března, a to včetně plánku trati, který bude umístěn v místě startu,“ uvedl předseda pořadatelského klubu ASK Elna Počerady Václav Krebs.

Protože bude letošní závod individuální a virtuální, k měření času běhu musí závodníci použít jakoukoliv mobilní aplikaci, nebo chytré hodinky, nejlépe s podporou GPS. ,,Kdo nemá, postačí stopky nebo podobné zařízení,“ dodávají pořadatelé. Výsledný čas pak formou skenu - fota se záznamem výkonu zaslat na adresu klubu askelna@gmail.com. Výsledek běžce musí být doplněn celým jménem, rokem narození a příslušností k oddílu, škole nebo místu bydliště.

,,Při vlastním běhu na trati musí být dodržována vyhlášena opatření s ohledem na Covidovou situaci v ČR v den účasti závodníka. Pořadatel za nedodržení nařízení nezodpovídá!“ upozorňují pořadatelé.

Letošní ročník přespolního běhu se uskuteční bez vyhlášení cen. Výjimkou je kategorie dorostenek. ,,V Memoriálu Lucky Náprstkové obdrží nejrychlejší závodnice věcnou cenu, kterou předá zástupce klubu po dohodě s vítězkou,“ uvedl V. Krebs.

Vyhlášení výsledků bude provedeno formou vyvěšení výsledkové listiny na stránkách klubu a na Facebooku.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video