Malá technická univerzita pro školky a školy na Žatecku a Podbořansku

Alla Želinská 2021-04-28 14:56:00

I v novém školním roce 2020 / 21 pokračuje MAS Vladař v rámci projektu MAP2 Podbořansko-Žatecko s realizací polytechnického programu – Malá technická univerzita. Prostřednictvím projektu z EU fondů tak pomáhá zdarma zlepšovat vzdělávání na Podbořansku a Žatecku.

Odborný program pro mateřské školy a první stupně základních škol má za cíl vzbudit v dětech zájem o svět kolem sebe a přispívat tím k rozvoji technického vzdělávání. Malí technici se učí samostatnosti, práci ve skupinách, pozornosti, soustředěnosti, motorice a komunikační dovednosti. Program MTU obsahuje několik lekcí a děti si během nich vyzkouší, jak postavit dům, most, věž, nebo zjistí, kdo je elektrikář, architekt, instalatér. Dozví se také, jak funguje tepelná elektrárna nebo čistička odpadních vod.

„Program probíhá od září 2020 zatím ve třinácti mateřských školách a jedné základní škole. Celkem již proběhlo od září do konce října loňského roku 21 lekcí, kterých se zúčastnilo 344 dětí a samozřejmě i pedagogové,” přiblížil program Josef Ryšavý, ředitel obecně prospěšné společnosti MAS Vladař. I přesto, že je covidová situace omezující, tento program stále pokračuje a je pro děti a vyučující zpestřením a přínosem. „Kapacity ještě nejsou zcela zaplněné a přihlásit se tak mají možnost další školky a školy na území ORP Podbořany a ORP Žatec,” dodává Ryšavý.

Vzhledem k nutnosti používat ochranné pomůcky MAS Vladař o.p.s. zajistil jejich nákup a nic nebrání tomu, aby mohl program Malá technická univerzita probíhat i nadále. V případě zájmu nebo jakýchkoli dotazů se můžete obracet na lektorku Ivanu Kvasničkovou, mail: Ivana.kvasnickova@vladar.cz, tel.: 720 733 911.

Projekt je financován z Operačního programu Věda, výzkum, vzdělávání. Bližší informace o projektu naleznete na vzdelavani-zatecko.cz a vzdelavani-podboransko.cz


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video